SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Opetelkaa englantia!” — CS-legenda antoi nuorille pelaajille neuvoja
  • Perttu
    Leinonen

“Opetelkaa englantia!” — CS-legenda antoi nuorille pelaajille neuvoja

julkaistu: 06.05.2024 21:05

Counter-Striken huipulla yli vuosikymmenen kilpaillut brasilialainen Gabriel “Fallen” Toledo on lähettänyt painavan viestin maansa nuorille lahjakkuuksille koskien heidän kielitaitojansa. CS:n huipulla viilettää yhä enemmän ja enemmän kansainvälisiä kokoonpanoja, joissa pelaajat eivät pääse puhumaan äidinkieltään vaan kommunikointi tapahtuu englanniksi.

Pley.gg tiedusteli FURIA:a edustavan Fallenin mielipidettä brasilialaisten heikoista englannin kielen taidoista ESL Pro Leaguen yhteydessä.

Asia nousi tapetille, kun FURIA:n toimitusjohtaja Andre Akkari jakoi mielipiteensä suositun brasilialaisen striimaajan gauLeSin lähetyksessä.

“Brasilialaiset organisaatiot joissa on ainoastaan brasilialaisia pelaajia, brasilialaista henkilökuntaa ja brasilialaista valmennusta eivät tule enää koskaan voittamaan mitään”, kuului Akkarin ytimekäs mielipide.

CS-Legenda FalleN on pitkälti samaa mieltä joukkueensa toimitusjohtajan kanssa.

“Top-15 on paljon kansainvälisiä kokoonpanoja. Pelaajavalikoima on paljon laajempi, kun rakennetaan kansainvälistä kokoonpanoa kuin jos rakennetaan brasilialaista kokoonpanoa, joka kommunikoi portugaliksi”, FalleN sanoo.

“Kun katsomme FURIA:n tulevaisuutta 5-10 vuoden päähän niin on järkevää jos voimme katsoa pelaajia muualtakin. Tältä osin olen Akkarin kanssa samaa mieltä. Mutta en usko, että vielä lähitulevaisuudessa on tämän FURIA:n kansainvälistymisen aika johtuen kielimuurista. Tulevaisuudessa kuitenkin siihen suuntaan meneminen on järkevää.” FalleN jatkaa.

Brasiliassa ainoastaan 1% puhuu sujuvaa englantia. FalleN on yksi harvoista brassipelaajista, joka on luonut uraa myös Brasilian ulkopuolella. Kaksinkertainen major-voittaja puhuukin kokemuksen äänellä korostaessaan englannin kielen tärkeyttä.

“Kun olin 18-vuotias kerroin äidilleni, että haluan Counter-Strike-pelaajaksi. Kerroin, että liityn brasilialaiseen joukkueeseen ja matkustamme ulkomaille pelaamaan. Hänen ainoa neuvonsa minulle oli että, opettele puhumaan myös toista kieltä.”

“Kaikkien brasilialaisten pelaajien on jatkettava koulunkäyntiä ja opittava puhumaan englantia. Näin heille avautuu myös Brasilian ulkopuolinen CS-skene ja he voivat asua ulkomailla pelaten kansainvälisissä kokoonpanoissa. Näin pääset käsiksi myös tienesteihin ja voit todenteolla muuttaa koko perheesi elämää pelkästään pelaamalla CS:ää. Joten opetelkaa englantia!” FalleN päättää.

Kuva: IEM Lähde: Pley.gg