SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Onko Virtus.pro palannut? – Budapest täynnä CS-yllätyksiä
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Onko Virtus.pro palannut? – Budapest täynnä CS-yllätyksiä

julkaistu: 23.09.2019 12:31

Tällä viikolla Unkarissa, Budapestissa pelattu CS:GO-turnaus V4 Future Esports Festival saatiin tänään päätökseensä. Turnauksen finaalissa kohtasivat tanskalainen Tricked Esport ja Virtus.Pro.

Altavastaajat yllättivät

Turnaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta: Brasilialainen MIBR, eurooppalainen Mousesports, ruotsalainen Ninjas in Pyjamas, unkarilainen GAMERZONE.gg, puolalainen adwokacik, Tricked Esport ja Virtus.pro. Mukana oli myös suomalaisen Juho “juho” Lampisen edustama E-RIVALS.

Ehdottomia turnauksen ennakkosuosikkeja olivat Mousesports sekä MIBR. Kumpikin joukkue aloitti turnauksen voittamalla kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta kärsivät karvaat 2-0 tappiot pudotuspeleissä tiukasta väännöstä huolimatta.

Kokonaan puolalaisista pelaajista koostuva Virtus.pro aloitti turnauksen kehnosti hävitessään Trickedille ensimmäisen ottelunsa 2-0. Tämän jälkeen puolalaiset kuitenkin näyttivät kyntensä, eivätkä kaikkien yllätykseksi hävinneetkään ennen finaalia enää yhtäkään karttaa. Edestä kaatuivat 2-0 tuloksella E-RIVALS, NiP sekä MIBR. Näin Virtus.pron odotettiin mahdollisesti voittavan koko turnauksen.

Turnauksen katsomosta löytyi uskollisia Virtus.pro-faneja.

Tiukka finaaliottelu

Finaalissa Virtus.pro sai mahdollisuuden revanssiin Trickediä vastaan. Tällä kertaa puolalaiset olivat selvästi valmistautuneempi voittaessaan ensimmäisen Mirage-kartan 16-12. Tricked kuitenkin voitti kaksi seuraavaa karttaa (Nuke 16-10, Train 16-11) ja varmisti näin itselleen V4-turnauksen voiton.

Trickedille V4 Future Esports Festival -turnausvoitto oli suurin tähän mennessä.

Turnausvoitosta Tricked kuittasi itselleen muhkeat 150 000€. Virtus.pro sai tyytyä 70 000€ pottiin, mutta sijoitus antoi kuitenkin puolalaisfaneille pitkään odotettua CS-juhlan aihetta.

Tricked on jo pitkään heilunut maailman ranking-listan TOP20-sijoituksen molemmin puolin. Menestystä on tullut kansainvälisissä liigoissa, mutta turnausvoitto oli ensimmäinen laatuaan.

Virtus.pron pitkä historia

Virtus.pro tunnetaan yhtenä aikamme menestyneimpänä ja legendaarisimpana CS-joukkueena. Se pyöri CS-tilastojen kärjissä vuosina 2003-2016, mutta viimeiset kaksi vuotta ovat olleet hiljaisia. Edellisestä CS:GO-turnausvoitosta on aikaa yli kaksi ja puoli vuotta, kun se helmikuussa 2017 päihitti silloisen brasilialaisen SK Gamingin Las Vegasin DreamHack Masters -turnauksessa.

Snax on edustanut Virtus.prota yli viisi vuotta.

Virtus.pro on kärsinyt viimeaikoina monista pelaajavaihdoksista ja sen yhdistä legendaarisista pelaajista on jäljellä enää vain yksi, Janusz “Snax” Pogorzelski. Kyseinen pelaaja pelasi viime vuonna hetkellisesti myös Mousesportsin riveissä.

Viime vuonna joukkueeseen liittyivät Michał “MICHU” Müller ja Michał “snatchie” Rudzki. Tänä keväänä Arkadiusz “Vegi“Nawojski liittyi remmiin ja uusin lisäys Tomasz “phr” Wójcik tuli joukkueeseen heinäkuussa.

Puolalaisten mahdollisuus uuteen nousuun

Virtus.pro oli ennen turnaukseen lähtemistä maailman ranking-listan sijalla 90. Nyt turnaushopean myötä joukkueen sijoitus tulee nousemaan merkittävästi, mikä antaa pitkään varjossa olleelle puolalaisjoukkueelle mahdollisuuden uuteen nousuun.

Paremmalla listasijoituksella joukkue saa suuremmalla todennäköisyydellä kutsuja yhä useampiin turnauksiin. Täten sillä on jälleen mahdollisuus näyttää, mistä puolalaisten CS-taidot on todella tehty.

Lähde: HLTV, Liquipedia Kuva: Virtus.pro, HLTV(1), HLTV(2), HLTV(3)