• Onni
    Koponen

OG aloitti EPL:n voitokkaana — Huippujoukkueen vaikeudet jatkuvat

julkaistu: 22.08.2021 10:00

OG:n urakka ESL Pro League Season 14 -turnauksessa alkoi lauantaina, kun Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama kokoonpano kohtasi tämän vuoden IEM Katowice -finalistin, Virtus.pron.

Vaikkakin Virtus.pro on edelleen HLTV.orgin maailmanlistan sijalla 5, joukkue on kärsinyt vaikeuksista huipputurnauksissa koko kevään ja kesän. Viimeisin hyvä sijoitus maailmanlaajuisesta turnauksesta on viime helmikuulta, jo aiemmin mainitusta IEM Katowicesta napattu toinen sija.

OG on ulkona maailmanlistan 10 parhaan joukosta, mutta heidän viimeisin hyvä sijoitus oli kesällä pelatun IEM Summerin toinen sija.

Yleisö piti siis OG:ta pienenä ennakkosuosikkina.

Karttavalinnat olivat seuraavat: Mirage (OG), Dust 2 (Virtus.pro) ja karttapoolin uusin lisäys, Ancient.

Mirage alkoi tasaisesti, eikä kumpikaan joukkue jäänyt jälkeen. Pelikunnossa oli etenkin OG:n AWP-pelaaja, Mateusz “mantuu” Wilczewski, joka kaatoi Virtus.pron pelaajia kuin keiloja. Ensimmäinen puolisko päättyi OG:n tiukkaan 8-7 johtoasemaan.

Toinen puolisko jatkui tasaisena, ja tilanne oli nopeasti 10-10. OG voitti kuitenkin seuraavat kolme kierrosta, ja vaikka Virtus.pro sai välissä yhden kierroksen, OG voitti kartan luvuin 16-11.

Seuraavaksi lähdettin Dustiin, joka alkoi OG:n kannalta varsin mainiosti. Eurooppalaiskokoonpano voitti ensimmäiset viisi kierrosta, jonka jälkeen Virtus.pro voitti pari kierrosta satunnaisesti. Tilanne oli jo 9-2, ennen kuin Virtus.pro heräsi otteluun mukaan ja kavensi pelin 5-10 tilanteeseen.

Oli kuitenkin jo liian myöhäistä, sillä OG voitti toisen puoliskon seitsemästä ensimmäisestä kierroksesta kuusi. Näin ollen OG voitti kartan luvuin 16-6, ja ottelusarjan 2-0.

Dustin tähtipelaaja oli ehdottomasti tanskalainen Nikolai “niko” Kristensen, joka saavutti tilastot 26-11, ja päälle vielä 2.01 ratingin.

OG jatkaa EPL:ää tänään jo kello 14:30 G2:ta vastaan. G2 koki avauspelissään yllätystappion tsekkiläistä Sinnersiä vastaan.