SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
NIP vastaa uusintaottelukohuun – ”Anonymon lausunto täynnä valheita”
  • Aleksi
    Majander

NIP vastaa uusintaottelukohuun – ”Anonymon lausunto täynnä valheita”

julkaistu: 17.05.2021 17:45

Euroopan ensimmäinen Regional Major Rankings (RMR) turnaus Flashpoint 3 rypee kohun keskellä. Eilen annettu päätös uusintaottelusta ruotsalaisen Ninjas in Pyjamasisin ja puolalaisen Anonymon välillä kerää kritiikkiä faneilta. Nyt kantaa tapahtuneeseen ottaa NIP:n operatiivinen johtaja Jonas Gundersen.

Henkilökohtaisella Twitter-tilillään Gundersen painottaa, että pyyntö uusintaotteluun tuli NiP:n organisaatiolta, ei pelaajilta. Hänen mukaansa pelaajat olivat valmiita jatkamaan turnausta häviäjien ottelukaaviossa, mutta koska teknisen selvityksen mukaan ottelun ongelmat johtuivat Flashpointin palvelimista, koki organisaatio olevansa oikeutettu uusintaotteluun.

Gundersen otti myös kantaa Anonymon lausuntoon tapahtuneesta. Hänen mukaansa lausunto oli valheellinen ja suunniteltu kääntämään fanien mielipide ruotsalaisjoukkuetta vastaan.

Gundersenin kommentteja tukee organisaation virallinen selvitys ottelun ja seuranneiden päivien tapahtumista. Joukkueen Twitter-tilillä julkaistun uuden selvityksen mukaan Anonymon pelaajat nostivat pelin sisällä kyllä mahdollisuuden uuden otteluajankohdan sopimisesta, mutta samaan aikaan puolalaisorganisaation työntekijät painostivat Flashpointtia rankaisemaan NiP:tä jopa diskauksella, mikäli ottelun alku viivästyisi.

Tämän myötä Flashpoint painosti pelaajia valitsemaan palvelimen, ja koska Valven viralliset säännöt kieltävät pelaajia puhumasta organisaation kanssa otteluiden aikana, eivät he voineet varmistaa, oliko tämä paras ratkaisu. NiP:n mukaan tekninen selvitys yhteysongelmista paljasti seuraavana päivänä, että vika oli ollut Flashpointin omissa palvelimissa. Sekä NiP, että Anonymo olivat tarjoutuneet pelaamaan ulkopuolisella palvelimella ottelupäivänä, mutta Flashpoint oli kieltäytynyt tästä.

Eilen tulleen virallisen päätöksen mukaan Flashpoint vaatii Anonymoa pelaamaan ottelun uudestaan ja on tarjonnut joukkueelle mahdollisuuden uusia koko ottelun tai vain ottelun viimeisen kartan. Anonymo ei suoraan suostunut päätökseen, vaan vaati Valven kannan asiaan. Valve tuki päätöksessä Flashpointtia ja nyt puolalaisjoukkueella ei liene muuta vaihtoehtoa kuin sopia uusi aika ottelulle.

Lähde: Twitter
Artikkelikuva: Flashpoint