SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
NaVi-valmentajalta suorat sanat CS-superlupaus Donk:sta – “Valoisa tulevaisuus, mutta käytöksen muututtava”
  • Perttu
    Leinonen

NaVi-valmentajalta suorat sanat CS-superlupaus Donk:sta – “Valoisa tulevaisuus, mutta käytöksen muututtava”

julkaistu: 05.02.2024 13:02

Käynnillään olevan Counter-Strike 2:n IEM Katowicen suurimpia puheenaiheita on ollut 17-vuotias Danil “donk” Kryshkovets, jota pidetään pelin lahjakkaimpana nuorena pelaajana. Nuorukainen on ihastuttanut huipputurnauksessa kerta toisensa jälkeen häikäisevillä otteillaan.

Meneillään olevaa turnausta on pidetty myös Kryshkovetsin ensimmäisenä todellisena tason mittarina. Kyseessä on hänen ensimmäinen LAN-turnauksensa CS:n terävimmällä huipulla.

Donk ja hänen edustamansa Spirit ovat edenneet turnauksessa voitosta voittoon. Spirit aloitti Play-in-vaiheesta, jossa se kaatoi Apeksin ensin 13-0 ja perään TheMongolzin 2-0. Näin joukkue lunasti paikkansa itse pääturnaukseen.

Meno on jatkunut vakuuttavana myös pääsarjassa. Spirit kaatoi A-lohkon avausottelussa Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustaman Natus Vinceren 2-1 ja seuraavalla kierroksella kaatui Complexity 2-0. Spirit varmisti näin pääsynsä pudotuspeleihin.

Sillä on edessään vielä A-lohkon finaali huomenna FaZe Clania vastaan, jonka voittamalla se etenisi suoraan välieriin. Tappiolla matka pudotuspeleissä alkaisi puolivälieristä.

Donk on superlahjakkuus, siitä ei ole kahta sanaa. Nuorukainen pelasi Play-in-vaiheen 1.64 ratingilla ja pääsarjassa viiteen karttaan rating näyttää 1.55. Poskettomia lukemia 17-vuotiaalta pelaajalta hänen ensimmäisessä LAN-turnauksessaan maailman huipulla.

Donk on herättänyt huomiota servulla esittämiensä huikeiden otteiden lisäksi todella äänekkäällä toimillaan LAN-ympäristössä. Nuori mies huutaa ja kiljuu alituiseen vastustajilleen. Henkien taistelu on osa LAN-ympäristön viehätystä.

Natus Vinceren kokenut valmentaja Andrey “b1ad3” Gorodenskiy otti NaVin ja Spiritin jälkeisen ottelun jälkeen kantaa Donkin käytökseen pelien yhteydessä. Valmentajavelho ei säästellyt sanoissaan, kun hän ruoti HLTV:n haastattelussa Donkin käytöstä.

“Hän on henkilökohtaisesti erittäin taitava, samoin mekaanisesti. Hän tekee aggressiivisia peliliikkeitä, impulsiivisia päätöksiä, ja se toimii hänellä CS2:ssa, jossa haastajalla on etu.”

“Hänellä on loistava tulevaisuus edessään. Ainoa asia, joka hänen on korjattava on hänen käytöksensä, hän huutaa todella rumia puheita suustaan varsinkin hänen ikäisekseen. Olen surullinen, että kukaan hänen ympärillään ei huomauta tästä tai opasta häntä. Suosittelisin häntä lopettamaan noin rajujen asioiden kiljumisen. Se on täysin erilaista esimerkiksi, kun Dan “apEX” Madesclaire huutaa peleissä. Hän (donk) huutaa pahoja asioita ja näet, että hän tarkoittaa myös niitä. Se on vaarallinen tie minusta.”

Donk huutaa ja kiljuu otteluissa yleensä venäjän kielellä, joten hänen huutonsa eivät oletettavasti aukea kaikille. Gorodenskiy on kuitenkin ukrainalainen, joten hänellä on varmasti hyvä käsitys siitä, mitä nuorukainen suustaan päästelee.

Kuva: Spirit Lähde: HLTV