SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
NAVI kaatoi Vitalityn EPL-finaalissa – Pokasi samalla miljoona dollaria Intel Grand Slamista
  • Onni
    Koponen

julkaistu: 13.09.2021 15:33

ESL Pro League Season 14 huipentui eilen, kun finaalissa kohtasivat Natus Vincere ja Team Vitality. Finaali oli erityisen mielenkiintoinen, sillä NAVI:lla oli mahdollisuus voittaa Intel Grand Slamin kolmas kausi ja miljoona dollaria. Sen lisäksi ottelussa kohtasivat kaksi maailman parasta pelaajaa koskaan, NAVI:n Aleksandr “s1mple” Kostyliev ja Vitalityn Mathieu “ZywOo” Herbaut.

Ottelu pelattiin paras viidestä formaatilla, ja karttavalinnat olivat Dust 2 (NAVI), Inferno (Vitality), Nuke (NAVI), Overpass (Vitality) ja Mirage.

Vitality aloitti Dustin kahdella nopealla kierrosvoitolla, mutta NAVI iski takaisin ja voitti seitsemän seuraavaa kierrosta. Toiselle puoliskolle mentiin NAVI:n 10-5 johtoasemassa.

Vitality kavensi tilanteen jo kahden kierroksen päähän, kunnes venäläisjoukkue alkoi jälleen pelaamaan. Ensimmäinen kartta päättyi NAVI:n 16-10 voittoon.

Seuraavaksi mentiin Infernoon, jossa Vitality murkasi NAVI:n. Ranskalaisjoukkue johti luvuin 9-6 ensimmäisen puoliskon jälkeen, mutta toisella puoliskolla NAVI ei voittanut yhtäkään kierrosta. Vitality voitti 16-6, ja ottelusarja oli tasoissa.

Nuke alkoi Vitalityn kannalta ikävästi, sillä NAVI johti ottelua nopeasti 10-2, ja lopulta tilanne oli jo 14-4 venäläisjoukkueelle. Vitalityn sinnikkäästä kavennusyrityksestä huolimatta NAVI voitti kartan 16-11 ja eteni ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Seuraavana vuorossa on Overpass. Tämäkin Vitalityn karttavalinta oli murskavoitto ranskalaisille. Ensimmäisen puoliskon jäljiltä oltiin tilanteessa 12-3, eikä NAVI:lla ollut oikein mitään tietä takaisin peliin. Kartta päättyi lopulta Vitalityn 16-7 voittoon, ja ottelusarja eteni viimeiseen karttaan, Mirageen.

Vitalityn konkaripelaaja Richard “shox” Papillon oli Overpassissa pelipäällä, sillä hän saavutti kartassa peräti 1.96 ratingin.

Mirage kruunasi jo valmiiksi dramaattisen finaaliottelun. Alku oli tasainen, mutta NAVI karkasi jälleen, tällä kertaa 11-5 johtoasemaan. Vitality teki kuitenkin finaalista huikean, sillä he kavensivat ottelun 11-10 tilanteeseen, jonka jälkeen joukkueet voittivat kierroksia vuorotellen.

Joukkueiden rahatilanteet olivat huonot viimeisten kierrosten ajan, joka teki tilanteesta vielä jännittävämmän. NAVI ehti viiteentoista kierrosvoittoon ensimmäisenä, ja Vitalityn oli pakko voittaa kaksi seuraavaa kierrosta. Tämä ei onnistunut, ja NAVI vei Miragen 16-14, finaalin 3-2.

Turnausvoiton ansiosta NAVI voitti samalla myös Intel Grand Slamin, josta joukkue nettosi miljoona dollaria. NAVI on Astraliksen ja Team Liquidin lisäksi kolmas joukkue, joka voittaa kyseisen tittelin.

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Aleksandr “s1mple” Kostyliev, jolle MVP-palkinto oli kolmas peräkkäin. Hän voitti ennen turnaustaukoa myös Starladder CIS RMR:n ja IEM Colognen MVP-palkinnot.