×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
NAVI eteni IEM Colognen finaaliin – Maailman paras pelaaja s1mple kuritti Faze Clania
  • Onni
    Koponen

julkaistu: 18.07.2021 00:35

IEM Cologne 2021:n toisessa välierässä kohtasivat lauantai-iltana FaZe Clan ja Natus Vincere. Ottelun voittaja kohtaa tänään turnauksen finaalissa G2 Esportsin, joka kaatoi omassa välierässään Astraliksen 2-1.

Fazen tie välieriin oli vaikea mutta upea, sillä he voittivat ensin alemmassa kaaviossa Spiritin, Vitalityn, ja jopa Heroicin. Puolivälierässä he suorittivat koko turnauksen suurimman yllätyksen voittamalla maailman parhaan joukkueen Gambitin 2-1. Tämän lisäksi he olivat turnauksen toiseksi huonoiten ränkätty joukkue 39. sijalla.

NAVI eteni suoraan välieriin voittamalla jokaisen alkusarjan ottelunsa.

Ottelun ensimmäinen kartta oli Fazen valinta Inferno. Faze oli ensimmäiset kierrokset niukasti johdossa, mutta NAVI alkoi voittamaan kierroksia ja vei ensimmäisen puoliskon luvuin 10-5. Eurooppalaiset eivät saaneet poliisipuolta käyntiin, ja NAVI voitti kartan helposti 16-7.

Toinen kartta, Mirage oli NAVIn valinta. Venäläisjoukkue johti ottelua jo 10-2, jolloin Fazen toivo alkoi hiipua. NAVI jatkoi voitokkaana, ja murskasi Fazen luvuin 16-7.

Ottelusarjan selkeä tähti oli tällä hetkellä maailman paras pelaaja Aleksandr “s1mple” Kostyliev, joka tykitti kahteen karttaan 1.78 ratingin.

Samalla ukrainalaistähti käytännössä varmisti itselleen turnauksen arvokkaimman pelaajan (MVP) -palkinnon, sillä Kostylievin rating koko turnauksen aikana on huikea 1.56.

NAVI kohtaa tänään G2:n paras viidestä -formaatilla pelattavassa finaalissa, joka alkaa kello 17:00. Ottelupari on täysin sama kuin yli vuosi sitten pelatun viimeisimmän LAN-turnauksen, IEM Katowice 2020:n finaalissa, jonka NAVI voitti tuolloin luvuin 3-0.

Kuvalähde: Starseries