SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Natus Vinceren valmentaja kommentoi S1mplen paluuta ja Aleksib:n johtajuutta
  • Perttu
    Leinonen

Natus Vinceren valmentaja kommentoi S1mplen paluuta ja Aleksib:n johtajuutta

julkaistu: 18.04.2024 21:23

Counter-Strike 2:n ensimmäisen major-turnauksen maaliskuun lopussa Kööpenhaminassa voittaneen Natus Vinceren valmentaja Andrey “b1ad3” Gorodenskiy vieraili eilen HLTV Confirmed-lähetyksessä.

37-vuotias ukrainalainen puhui haastattelussa mm. major-voitosta ja kansainväliseen kokoonpanoon vaihtamisen tuomista haasteista ja joukkueen suomalaiskapteeni Aleksi “Aleksib” Virolaisesta.

Kaksi kertaa major-turnauksen voittaneelta valmentajavelholta tiedusteltiin aluksi, miltä mestaruus tuntui varsinkin, kun se tuli niin nopeasti kansainväliseen kokoonpanoon vaihtamisen jälkeen.

“Se tuntuu uskomattomalta, luota minuun. Se (kansainväliseen kokoonpanoon siirtyminen) oli minulle alusta asti valtava haaste. Kerroin joissain haastatteluissa, että se on iso haaste minulle, koska en ole kokenut koskaan aikaisemmin mitään sellaista. Lisäksi CIS-pelaajien taustat ovat erilaisia kuin muilla.”

“En odottanut voittavani majoria niin nopeasti. Kyllä meillä oli tietysti tavoite, sanoin tammikuun bootcampilla pelaajille, että rakennetaan jotain näille kolmelle kuukaudelle, jotta tulemme majoreille tunteella, että voimme voittaa ja meillä on mahdollisuus voittaa. Se oli minun päätavoitteeni.”

Haastattelu kääntyy Natus Vinceren paidassa ensimmäisenä suomalaisena major-mestaruuden voittaneeseen Aleksi “Aleksib” Virolaiseen ja hänen tapaansa johtaa peliä.

“Ensinnäkin kokoonpanomme oli aloittaessamme täysin erilainen kuin aikaisemmin. Taso laski heti, tunsin sen. Ei ainoastaan kokemuksen suhteen vaan myös tiedon suhteen, ja tapa jolla he oppivat oli erilainen.”

“Kun puhutaan Aleksista, mikromanagementista, se on mielestäni jokaiselle IGL:lle luonnollinen tapa, että hän haluaa pitää kaiken hallinnassa. Kun toimit niin haluat voittaa, haluat auttaa. Hän kontrolloi aluksi kuitenkin liikaa.”

Gorodenskiy kertoi aikaisemmin tällä viikolla players.comin haastattelussa, että hän ja Aleksib ovat työstäneet micromanagement-asiaa ja suomalainen on kehittynyt siinä paljon.

HLTV Confirmed-ohjelmassa udeltiin myös Oleksandr “s1mple” Kostylievin tulevaisuudesta. Ukrainalainen CS:GO:n kaikkien aikojen paras pelaaja on yhä Natus Vinceren pelaaja, mutta lajilegendan tulevaisuudesta on tihkunut hyvin vähän tietoa ulospäin. Kokenut valmentaja jatkoi samalla mystisellä linjalla, kun häneltä udeltiin S1mplen tulevaisuudesta.

“Se on mysteeri.”

Kuva: Stephanie Lindgren, PGL Lähde: HLTV