SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Natus Vinceren ja Aleksib:n voittoputki poikki – Yllättäjä kaatoi major-voittajat
  • Perttu
    Leinonen

Natus Vinceren ja Aleksib:n voittoputki poikki – Yllättäjä kaatoi major-voittajat

julkaistu: 06.05.2024 15:30

ESL Pro Leaguen kauden 19 lohkovaihe saatiin eilen päätökseensä ja huipputurnauksen pudotuspelit käynnistyvätkin jo huomenna tiistaina. Lohkovaiheen päätös ottelussa sunnuntai-iltana toisistaan mittaa ottivat Natus Vincere ja Complexity.

Counter-Strike 2:n major-mestaruuden voittaneen NaVin ja Aleksi “Aleksib” Virolaisen kuuden ottelun voittoputki katkesi eilen, kun Complexity oli sitä vahvempi 2-1 D-lohkon yläkaavion finaalissa.

Panoksena ottelussa oli paikka suoraan puolivälieriin Maltalla pelattavassa turnauksessa. Tappion myötä suomalaiskipparin joukot aloittavat matkansa pudotuspelien toiselta kierrokselta.

NaVi voitti ottelun avauskarttana pelatun oman karttavalintansa Ancientin suvereenisti 13-8. Erityisesti Valeriy “b1t” Vakhovskiy ja Justinas “jL” Lekavicius olivat hurjassa iskussa Ancientissa. Ukrainalainen B1t painoi karttaan 16 tappoa ja liettualainen jL löi vielä astetta paremmaksi 18 tapollaan.

Complexityn Jonathan “EliGE” Jablonowski syttyi kuitenkin pelaamaan ottelun toisessa kartassa ja vaakakuppi kallistui Complexityn suuntaan.

Complexity voitti ensin EliGE:n johdolla oman karttavalintansa Anubiksen 13-9 ja perään ratkaisukartta Nuken 13-8.

26-vuotias yhdysvaltalaispelaaja oli todellinen mörkö NaVi:lle, kun entinen  Liquid-tähti paukutteli ensin Anubikseen 22 tappoa 1.53 ratingilla ja Nukeen 21 tappoa 1.74 ratingilla.

Virolaiselle iltapuhde servulla oli puolestaan hankala. Suomalainen jäi pakkasen puolelle 16 tapon verran, kun Aleksib:n tilastorivi oli 31-47 ratingilla 0.79.

NaVi kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella keskiviikkona voittajan huomisesta FaZe ClanMonte ottelusta. Mikäli Aleksib joukkoineen onnistuu nitistämään voiton toisen kierroksen ottelusta, odottaa puolivälierissä vaarallinen Vitality.

Photo by Stephanie Lindgren via ESL FACEIT Group Lähde: HLTV