SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Nämä sääntömuutokset Counter-Strike-turnauksiin suututtivat pelaajat
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Nämä sääntömuutokset Counter-Strike-turnauksiin suututtivat pelaajat

julkaistu: 05.11.2019 16:46

Maailman suurin videopelitapahtumia järjestävä yhtiö ESL ilmoitti eilen 4. marraskuuta uusista sääntömuutoksista sen Intel Extreme Masters -turnaussarjoihin. Kilpapelaamiseen liittyviä muutoksia tuli sekä StarCraft II:en että Counter-Strike: Global Offensiven sääntökirjoihin.

CS:GO-yhteisö kohahti luettuaan uusista peliä koskevista säännöistä IEM-turnauksissa. Mielipiteitä jakavat sääntömuutokset olivat:

7.7.2 – Valmentajien saamat varoitusmäärät koskevat koko tapahtumaa, ei vain tiettyä LAN-ottelua. Joukkueet voivat saada ennaltamäärätyn varoituksen, mikäli tapana on ollut rikkoa kyseistä sääntöä. Tässä tapauksessa ensimmäinen varoitus johtaa suoraan rankaisutoimiin.
7.10.7 – Pelaaja ei saa tapattaa hahmoansa tahallisesti (esim. /kill-komennolla tai Vertigo-kartan reunalta alas hyppäämällä)
7.3.1 – Vertigo korvaa Cachen karttavalikoimassa

CS:GO-organisaatiot ja ammattilaispelaajat antoivat kuulua twitterissä omat mielipiteensä uusista sääntömuutoksista. Esimerkiksi SMASH Esportsia edustava Martin “STYKO” Styk ihmetteli 7.10.7-sääntöä ja hyvästä syystä. Onhan vihollisjoukkueelta tappojen evääminen ollut aina osa CS:GOn strategista “game-in economy”-puolta.

 

Tunnettu australialainen CS:GO-analysti/kommentaattori Chad “SPUNJ” Burchill nosti puolestaan esille 7.7.2-säännön liittyen valmentajien rankaisuihin. Kyseinen sääntö on merkityksellinen etenkin niiden valmentajien näkökulmasta, joilla on tapana osallistua turhankin paljon oman joukkueensa pelaamiseen. Yksi hyvä esimerkki on tanskalaisen Astraliksen valmentaja Danny “zonic” Sørensen.

 

Ninjas in Pyjamas ilmaisi humoristisella twiitillä mielipiteensä siihen, mitä mieltä se on Vertigon säilymisestä turnauksen karttavalikoimassa.

 

Turhautuminen siitä, että Vertigo pysyy edelleen aktiivisessa karttavalikoimassa on ymmärrettävää. Monet pelaajat ovat varmasti odottaneet jo uudistetun Cache-kartan pelaamista turnauksissa sen päivityksen myötä.

Cachea ei kuitenkaan pysty pelaamaan vielä CS:GOn omassa pelin sisäisessä kilpailullisessa pelimuodossakaan (competitive) niin, että se kerryttäisi pelaajan tasopisteitä. On siis vähintäänkin luontevaa, ettei sitä oteta mukaan vielä osaksi turnauksien aktiivista karttavalikoimaa.

Uuden päivitetyn sääntökirjan IEM-turnauksiin voit lukea kokonaan englanniksi täältä.

Lähde: Intelextrememasters Kuva: HLTV