SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Näin paljon CS-ammattilainen tienaa – STYKO paljasti tarkat tulonsa
  • Perttu
    Leinonen

Näin paljon CS-ammattilainen tienaa – STYKO paljasti tarkat tulonsa

julkaistu: 31.12.2023 16:30

Slovakialainen Counter-Strike pelaaja Martin “STYKO” Styk paljasti kuluneen vuoden ansionsa YouTube-kanavallaan. 27-vuotias Styk edustaa nykyisin Apeksia. STYKO palasi Apeksin aktiiviseen kokoonpanoon 27.päivä joulukuuta, oltuaan penkitettynä lokakuun lopusta asti.

Paluu kokoonpanoon tuli ajankohtaiseksi, kun Apeks menetti Damjan “kyxsan” Stoilkovskin Heroiciin.

Slovakialainen paljasti YouTube-videollaan, että hänen ansionsa vuodelta 2023 olivat 461 253 euron suuruiset. Tästä kolmasosa tuli STYKOn peruspalkasta Apeksissa, joka oli 12 500 euroa kuukaudessa eli vuodessa 150 000 euroa.

Tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa STYKOn ansioista kertyi muusta kuin peruspalkasta. Näihin lukeutuvat Apeksin kanssa sovitut bonukset suorituksista, hänen omat tulonsa YouTube- ja Twitch-kanavista, henkilökohtaiset sponsorit, palkintorahat ja pelinsisäisistä tarroista saadut rahat.

STYKO ei voinut paljastaa videollaan tarkkaa summaa, jonka hän sai Apeksin ja hänen omista tarroistaan toukokuussa pelatusta BLAST.tv:n major-turnauksesta. Pelinkehittäjä Valven kanssa tehdyt sopimukset edellyttävät vaitiolovelvollisuutta koskien tarroista saatavia rahasummia.

Tarroista saadut rahat ovat kuitenkin todennäköisesti isossa osassa STYKOn kuluneen vuoden ansioissa, sillä Pariisissa pelattu major-turnaus oli viimeinen suurturnaus CS:GO:ssa ja sen jälkeen julkaistu CS2:n nostatti jälleen Counter-Striken mielenkiintoa.

STYKO kertoi videollaan, että palkintorahoista muodostunut potti oli 13 500 euroa. Puolet koko vuoden palkintorahoista menevät organisaatiolle ja toinen puolikas jaetaan tasan viiden pelaajan ja kahden valmentajan kesken. STYKOn ansaitsema summa 13 500 euroa oli siis 7,14% turnauksista tienatuista palkintorahoista.

“Vuosi 2023 oli minun menestyksekkäin vuosi tulojen suhteen. Siitä huolimatta, kun tarkastellaan palkintosummia se ei olekaan niin hieno vuosi.”

Kuva: Apeks