SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Näin HAVU ja JANO voivat vielä edetä CS:GO-major-karsinnoista läpi – Saattavat kohdata toisensa
  • Toimitus

Näin HAVU ja JANO voivat vielä edetä CS:GO-major-karsinnoista läpi – Saattavat kohdata toisensa

julkaistu: 19.02.2023 02:30

Suomalaiset esportsorganisaatiot HAVU ja JANO ovat historiallisen lähellä CS:GO:n BLAST.tv Paris -majoreiden pääkarsinta, eli RMR-turnausta. Vastaavaa kotimaista menestystä Counter-Striken arvostetuimmassa turnauksessa täytyy etsiä ENCEn suomalaiskokoonpanon ajoilta, vuodelta 2019.

Pitkien ja vaiherikkaiden karsintojen jälkeen, molemmilla Suomi-tiimeillä oli mahdollisuus suoraan jatkopaikkaan jo tänään, mutta HAVUn tappio Into the Breachille ja JANOn iNationille sinetöivät molempien tien vaikeimman kautta.

Mikä on tilanne, voivatko joukkueet vielä edetä jatkoon?

Tappioista huolimatta, HAVUlla ja JANOlla on edelleen mahdollisuus, kiitos lauantai-aamuna tulleiden voittojen.

Viimeiset kaksi jatkopaikkaa Kööpenhaminassa pelattavaan RMR-turnaukseen ratkaistaan tänään sunnuntaina kuuden joukkueen kesken, joista jokaisella on suljetuista karsinnoista 2 voittoa ja 3 tappiota. Joukkueet ovat HAVU, JANO, Tricked, 500, SAW ja HEET

Jatkopaikat ratkaistaan eliminaatio-otteluilla, HAVU kohtaa ensksi 500-tiimin ja JANO tanskalaisen Trickedin.

Tulos tai ulos -matsien jälkeen jäljellä on kolme voittajaa, joille jaetaan kaksi jatkopaikkaa seuraavasti: Parhaiten seedattu joukkue pääsee suoraan jatkoon ja toinen paikka ratkaistaan kahden alemmaksi seedatun joukkueen välisellä BO3-ottelulla.

Teoriassa on mahdollista, että HAVU ja JANO ratkaisevat suomalaisten major-unelman jatkumisen toisiaan vastaan.

CS-vaikuttaja Kalle “gaLezki” Kareinen avaa tilannetta ansiokkaasti Twitter-ketjussaan:

Eli, HAVU ja JANO tarvitsevat molemmat voiton ensimmäisestä ottelustaan ja toisen mahdollisesta tasa-tilanneottelusta, jotta etenevät RMR-turnaukseen kohtaamaan CS:GO-maailman huiput.

Historiallisen jännitysnäytelmän näet tänään 13:00 alkaen Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta. Selostajaparina toimivat Arttu “Olvari” Hämäläinen ja Tuomas “SADDYX” Louhimaa.

Kuva: JANO ja HAVU