SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Donk ja Sh1ro IEM katowice 2024
  • Perttu
    Leinonen

Näin CS-yhteisö reagoi Donkin superesitykseen IEM Katowicen finaalissa – “Olisi voittanut tapahtuman yksin”

julkaistu: 12.02.2024 16:54

Eilen illalla huipentunut IEM Katowicen Counter-Strike 2 -turnaus päättyi lopulta Spiritin voitonjuhliin. Spirit nuiji finaalissa FaZe Clanin suoraan 3-0 ja pääsi juhlimaan huipputurnauksen voittoa. Finaalissa suurimmat otsikot itselleen varasti jälleen Spiritin 17-vuotias -viimeistään nyt-  supertähden asemaan noussut Danil “donk” Kryshkovets.

Donk valittiin turnauksen MVP-pelaajaksi ja hän päätti turnauksen 1.70 ratingilla, joka sivuaa Nikola “NiKo” Kovacin ennätystä ESL One New York -turnauksesta vuodelta 2017. Erona saavutuksien välillä on se, että NiKo pelasi ennätykseen yltäessään kyseisessä turnauksessa ainoastaan seitsemän karttaa, kun taas Donk pelasi Katowicessa peräti 12 karttaa.

Finaalissa supertähti löi pöytään jälleen kerran mykistävän esityksen. 82-40 statsit kolmeen karttaan, ADR 124.00 ja rating 1.93 ovat lukuja joita ei ihan heti tulla näkemään uudestaan suurturnauksen finaalissa jos koskaan.

Nuorukainen oli läpi turnauksen Spiritin tärkein pelaaja johdattaen joukkuettaan voitosta toiseen. Donkin ylivoimainen esitys finaalissa ei jäänyt myöskään huomioimatta muilta CS:n huippupelaajilta, kun sosiaalisen median kanavat täyttyivät Donkia ylistävistä viesteistä.

Finaalin hävinneen osapuolen FaZe Clanin puoleltakin tosiasia myönnettiin rehdisti. Robin “ropz” Kool julkaisi X:ssä lyhyen ja ytimekkään viestin ottelun jälkeen, joka kertoo kaiken oleellisen.

Entinen ENCEn tähtipelaaja, nykyisin Heroicia edustava Guy “NertZ” Iluz jakoi myös oman ylistysviestinsä X:ssä.

Nelinkertainen major-voittaja Emil “Magisk” Reif yhtyi myös hehkuttajien sankkaan joukkoon. Falconsissa pelaava tanskalainen sai omakätisesti kokea turnauksessa Donkin taidot, kun Spirit pudotti Falconsin turnauksen välierissä 2-0.

ENCEn pelinsisäinenjohtaja Lukas “gla1ve” Rossander muisti finaalia seuratessaan, että ENCE kohtaa Spiritin RMR-turnauksen ensimmäisessä ottelussa.

Pitkän ja menestyksekkään valmentajauran CS:n parissa viettänyt Danny “zonic” Sorensen totesi, että ei ole nähnyt koskaan aikaisemmin mitään vastaavaa. Tanskalainen valmentaa nykyisin Falconsia.

GamerLegion tarjoili puolestaan virallisella X-tilillään yhden mahdollisen selviytymiskeinon, mikäli Donk astelee vastaan servulla.

Liquidin IGL Casper “cadiaN” Moller oli myös selvästi hämmästynyt nuorukaisen hurjasta esityksestä IEM Katowicen finaalissa, kun tanskalainen jakoi hauskan viestin X:ssä. Viesti koski sitä, pitäisikö Donkin saada enää edes osallistua tuleviin turnauksiin.

Kuva: ESL Lähde: HLTV