SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Näen kaikenlaisia otsikoita” – ENCE:stä lähtenyt Snappi ammentaa voimaa saamastaan kritiikistä
  • Perttu
    Leinonen

“Näen kaikenlaisia otsikoita” – ENCE:stä lähtenyt Snappi ammentaa voimaa saamastaan kritiikistä

julkaistu: 07.02.2024 16:46

Counter-Strike joukkue ENCEn peliä melkein kolme vuotta johtanut 33-vuotias Marco “Snappi” Pfeiffer siirtyi viime vuoden lopulla uusien haasteiden äärelle Falconsiin. Saudirahalla superjoukkuetta rakentanut Falcons ei saanut kaikkia  haluamiaan palasia joukkueeseensa, mutta sillä on silti kasassaan paperilla todella vakuuttava joukkue.

Tanskalainen Snappi nosti ENCEn takaisin maailman terävimpään kärkeen organisaatiossa viettämänsä ajan aikana. Vaikka kolmen vuoden ajanjaksolta tarttui mukaan ainoastaan IEM Dallas  2023 -turnauksen voitto, teki Snappi ENCE:ssä vakuuttavaa jälkeä.

Suomalaisorganisaatio nousi tanskalaisen pelinsisäisenjohtajan avulla parhaimmillaan HLTV:n rankinglistalla sijalle 2 ja ylsi useiden huipputurnauksien finaaleihin.

Snappin uusi osoite Falcons on saanut paljon kritiikkiä ja arvostelua osakseen, kun se koitti rakentaa puhtaasti rahalla tyhjistä superjoukkuetta. Saudiorganisaatio oli mm. pelin suurimpien nimien, kuten Nikola “NiKo” Kovacin ja Ilya “m0NESY” Osipovin perässä.

Rahalla ei voinut kuitenkaan ostaa kaikkea. Lopulta organisaatio sai kaapattua ENCE:stä sen ydin kolmikon, kun Snappin seuraksi Falconsiin siirtyivät Alvaro “SunPayus” Garcia ja Pavle “Maden” Boskovic. Joukkueen täydentävät nelinkertainen major-voittaja Emil “Magisk” Reif ja pelin tulevaisuuden nimiin kuuluva Mohammad “BOROS” Malhas.

Falcons on osoittanut potentiaalinsa meneillään olevassa IEM Katowicen turnauksessa, jossa joukkue eteni pudotuspeleihin saakka. Tanskalainen IGL antoi turnauksen yhteydessä haastattelun HLTV:lle, jossa hän perkaa uuden joukkueensa alkutaipaletta sekä saamaansa arvostelua sosiaalisessa mediassa.

“Vahvistumme peli peliltä. Mielestäni yhteisöltä on nähty paljon ylireagointia tilanteeseemme, olen tietysti lukenut kommentteja ja käyttänyt niitä motivaationa. Näen kaikenlaisia otsikoita, kuten Snappi on roskaa… Snappi ilman Eetu “sAw” Sahaa…”

Haastattelussa Snappi toteaa, että hän arvostaa kaikkia entisiä joukkuekavereitaan ja ylistää heitä (Guy “NertZ” Iluz, sAw, Pawel “dycha” Dycha). Tanskalainen toivoo heille kaikille ainoastaan hyvää, mutta on innoissaan myös uusista joukkuekavereista.

“Ihmiset reagoivat muutamaan huonoon tulokseen rajusti, olemme uusi joukkue ja se vaatii aikaa, lisäksi parannamme peliämme kokoajan. Olen todella innoissani uusista joukkuetovereistani. Valmentajamme Danny “zonic” Sorensen on fantastinen, siihen on syynsä, että hänet tunnetaan GOAT-valmentajana. Lisäksi minulla on uusi joukkuekaveri Magisk ja hiomaton timantti BOROS, joiden kanssa nautin työskennellä.”

Snappi avaa myös joukkueen alkuprosessia haastattelussa. Magisk ja BOROS ovat pelanneet pitkälti samoja paikkoja entisissä joukkueissaan. Pfeiffer antaa esimerkkinä Nuken rampin ja Miragen A-saitin, jota on tottunut pelaamaan kaiken lisäksi myös Maden aikaisemmin ENCE:ssä. Näiden asioiden ja uusien positioiden työstäminen vaatii aikaa.

Haastattelun lopussa katseet kääntyvät 19-vuotiaaseen BOROS:iin. Snapilta kysytään hänen aikaisempaa kommenttiaan koskien BOROS:ta, kun tanskalainen puhui nuorukaisesta hiomattomana timanttina. Sekä Zonicin antamasta kommentista, jonka mukaan BOROS ei olisi ollut niin ammattimainen kuin mitä Pfeiffer olisi toivonut.

“Totta puhuakseni, melkein kaikki keskittymiseni on mennyt häneen (BOROS), mutta minusta tuntuu, että se alkaa pikku hiljaa näkymään servulla. Hän pelaa kokoajan paremmin ja paremmin. Yritämme löytää tapaa sanoa asiat hyvällä tavalla, mutta niin, että hän ymmärtää milloin asiat ovat vakavia ja ne pitää myös ottaa niin.”

“Uskon myös, että tämä turnaus itsessään on ollut hänelle herätys. Muutos ensimmäisen ottelun jälkeen on ollut häikäisevä ja jopa epärealistinen, ja hän on syy miksi olemme edenneet näin pitkälle. Emme olisi voittaneet Rebels:a tai Complexitya ilman hänen hurjaa suoritustaan. Voi ainoastaan sanoa, että olen super ylpeä hänestä. Jos hän jatkaa samaan malliin tulee hän olemaan yksi maailman parhaista rifle-pelaajista.”

Kuva: ESL FACEIT GROUP, IEM Katowice 2024