SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib:n matka CS-huipputurnauksessa päättyi karmeaan pettymykseen
  • Perttu
    Leinonen

Aleksib:n matka CS-huipputurnauksessa päättyi karmeaan pettymykseen

julkaistu: 29.05.2024 23:42

IEM Dallasin Counter-Strike 2 -turnaus on ollut suomalaisittain murheellinen. Viime yönä Suomen aikaan yksi turnauksen isoimmista ennakkosuosikeista eli MOUZ putosi ulos huipputurnauksesta. Näin ollen ranking ykköseksi nousseen joukkueen ja Jimi “Jimpphat” Salon turnaus päättyi jo ennen pudotuspelien alkua.

Lisää kylmää vettä suomalaisten CS-fanien niskaan saatiin keskiviikko-iltana, kun myös Natus Vincere ja Aleksi “Aleksib” Virolainen putosivat turnauksesta.

NaVi kärsi selkeän 2-0 tappion suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Sahan käskyttämälle Heroicille. B-lohkon alakaavion välierissä tullut tappio tarkoittaa sitä, että myös NaVi:n matka turnauksessa päättyi ennen pudotuspelejä.

Ottelu aloitettiin Heroicin valitsemasta Nukesta, jossa stand-in-pelaaja Nico “nicoodoz” Tamjidilla pelannut Heroic oli vahvempi 13-8. Tamjidin hiljattain joukkueessa korvannut Abdul “degster” Gasanov oli estynyt lentämästä Yhdysvaltoihin viisumiongelmien takia. Näin ollen Heroic turvautui Tamjidin palveluksiin vielä kerran pakkotilanteessa.

Degsterin puuttuminen ei ainakaan tänään himmentänyt Heroicin loistoa servulla. Heroic voitti nimittäin myös NaVi:n valitseman Miragen vakuuttavasti 13-9.

Miragessa voiton takeina toimi loistavasti kulkenut hyökkäyspuoli. Heroic antoi NaVi:lle ainoastaan kolme kierrosvoittoa pelatessaan terroristipuolella.

Heikosti ottelussa esiintynyt NaVi näytti koko ottelun ajan alistuneelta ja vaisulta. Ainoastaan Justinas “jL” Lekavicius pystyi pitämään tapot/kuolemat-sarakkeensa plussan puolella.

Virolainen ja NaVi:n AWP-pelaaja Ihor “w0nderful” Zhdanov olivat ottelussa isoissa vaikeuksissa. Kaksikko jäi yhteensä 29 tappoa pakkasen puolelle, kun suomalaisen tapot/kuolemat-sarake oli -15 ja ukrainalaisen Zhdanovin -14.

Heroicin puolelta onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Erityisesti joukkueen IGL Damjan “kyxsan” Stoilkovski ja Rene “TeSeS” Madsen olivat vaikeita pideltäviä NaVi:lle.

Stoilkovski olikin ottelun paras pelaaja 37 tapollaan ja ratingilla 1.39.

Heroic jatkaa otteluitaan ensi yönä, kun se kohtaa B-lohkon yläkaavion finaalissa saksalaisen BIG:n. Yläkaavion finaalin voittaja matkaa turnauksen pudotuspeleihin.

Kuva: ESL Lähde: HLTV