SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Mitä tapahtui superjoukkueen rakentaneelle Astralikselle? – Ulos jääminen majoreilta oli giganttinen mahalasku, tappiot jopa miljoonia dollareita
  • Perttu
    Leinonen

Mitä tapahtui superjoukkueen rakentaneelle Astralikselle? – Ulos jääminen majoreilta oli giganttinen mahalasku, tappiot jopa miljoonia dollareita

julkaistu: 27.02.2024 14:30

Tanskalaisen Counter-Striken lippulaiva Astralis jäi katastrofaalisesti ulos CS2:n ensimmäisestä major-turnauksesta. Lopullinen sinetti Astraliksen mahalaskulle saatiin Last-Chance -vaiheen avausottelussa, kun joukkue taipui 9Pandasille tylysti 2-0.

RMR-karsintojen ensimmäinen vaihe oli myös tuskaista seurattavaa Astraliksen osalta. Superjoukkue kaatoi turnauksen ensimmäisessä vaiheessa ainoastaan heikon Nexuksen, sekä Victor “sdy” Orudzhevin sairauden heikentämän Monten.

Takkiin tuli Spiritiltä, Heroicilta ja viimeiseksi ENCE:ltä 2-2 saldolla pelanneiden ratkaisottelussa.

Tanskalaista superjoukkuetta ei nähdä siis laisinkaan Tanskassa pelattavassa major-turnauksessa. Pettymys on valtava sekä joukkueelle, että tanskalaiselle CS-yleisölle.

Astraliksen joukkue kasattiin nimenomaan PGL Major Copenhagen -turnausta silmällä pitäen. Megaluokan tähtien Benjamin “BlameF” Bremerin ja Nicolai “device” Reedtzin ympärille hankittiin Heroicissa loistanut kaksikko Jakob “jabbi” Nygaard ja Martin “stavn” Lund. Joukkueen täydensi nuori 19-vuotias Victor “Staehr” Staehr.

Joukkueesta löytyi vuoden 2023 HLTV:n top-20 parhaat pelaajat listalle valituista pelaajista peräti neljä. Stavn #9, Device #11, Jabbi #15 ja BlameF #16.

Silti tuloksena oli kenties kaikkien aikojen floppi, täydellinen mahalasku, jonka seurauksena joukkue karsiutui majoreilta.

Miten Astralis sitten epäonnistui näin katastrofaalisesti joukkueella, joka pursuaa tähtipelaajia?

Ensimmäinen syy on valmentajan puute. Astralis hankki vuoden alussa OG:n valmentajan Casper “ruggah” Duen. Ainoa ongelma siirrossa oli se, että Ruggahin siirto toteutuisi vasta 1. päivä huhtikuuta, eli RMR-karsintojen ja major-turnauksen jälkeen.

Vetovastuussa alkuvuoden ajan oli vasta 23-vuotias Mathias “r0nic” Pinholt, joka oli toiminut aikaisemmin joukkueen apuvalmentajana. Jälkeenpäin voidaan todeta, että joukkue olisi  kaivannut kipeästi kokeneen valmentajan tukea jo RMR-karsinnoissa.

Paineet. Organisaationa Astraliksen niskassa oli megaluokan paineet, supertähtiä vilisevä joukkue, jonka ainoa tavoite olisi selviytyä kotiyleisönsä eteen CS2:n ensimmäiseen major-turnaukseen.

Pelaajat tunsivat taatusti nämä paineet niskassaan. Median, yleisön, organisaation ja heidän omat odotuksensa olivat todennäköisesti liikaa. Useamman pelaajan otteista näkyi nimittäin valtava pakottaminen pitkin RMR-turnausta.

Lisäksi mm. joukkueen suurin tähti Dev1ce twiittasi kesken RMR-karsintojen, että hän ei nauti tällä hetkellä pelaamisesta. Tämä oli jo itsessään huolestuttava merkki siitä, että joukkueen sisällä tai sen toiminnassa ei ole kaikki kunnossa.

Syitä saattoivat olla roolitukset, valmentajan puute, paineet tai kaikki yhdessä.

Yksilöt epäonnistuivat. Joukkueesta löytyi paperilla hullu määrä tulivoimaa, mutta servulle saakka tätä ei saatu puristettua ulos.

Heroicista tullut Stavn, joka oli viime vuonna siis yhdeksänneksi parhaaksi valittu pelaaja, tallusti RMR-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratingilla 0.93 ja Last chance -vaiheen kaksi karttaa ratingilla 0.87.

Yhtä heikosti yksilötasolla Stavn oli pelannut Heroic paidassa edellisen kerran vuonna 2021.

Jabbi ja Dev1ce esiintyivät myös heikosti yksilötasolla. Turhautumista ei välillä edes yritetty peitellä.

Molempien entisten Heroic-pelaajien pelaaminen oli väkinäistä pakottamista läpi turnauksen. Paineet yhdistettynä pelipaikkojen muuttumiseen olivat ilmeisesti liikaa. Joukkueen koheesio oli kaukana parhaasta mahdollisesta.

Jälleen yksi hyvä esimerkki siitä, että viisi erinomaista yksilöä ei välttämättä muodosta toimivaa joukkuetta. Astraliksen ei ole syytä heittää kuitenkaan vielä kirvestä kaivoon, sillä kokeneen ruggahin liittyminen joukkueen valmentajaksi huhtikuun alussa voi tuoda paljon kaivattua struktuuria.

RMR-karsinnat osoittivat sen, että viisi loistavaa yksilöä eivät muovaudu toimivaksi ja voittavaksi joukkueeksi ilman hyvää valmentajaa.

Viimeisimpänä HLTV:n päätoimittaja Milan “Striker” Švejda arvioi Confirmed-podcastissa, että Astraliksen ulosjääminen Kööpenhaminan ja kahden edellisen major-turnauksen päätapahtumasta tarkoittaa jopa 3-4 miljoonan dollarin tappioita organisaatiolle.

Kuva: PGL