SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Mitä tapahtui CS:GO konsoliversiolle?
  • Sauli
    Rautiainen

Mitä tapahtui CS:GO konsoliversiolle?

julkaistu: 27.11.2020 12:30

Ammuntapelejä pelataan konsoleilla runsaasti. Call of Duty, Battlefield ja Fortnite menestyvät Playstationin ja Xboxin parissa vuodesta toiseen. Miksi kotitietokoneilla huippusuosittu Counter-Strike ei ole vallannut konsoleita?

Pelinkehittäjä Valve yritti juuri tätä. Vuonna 2012 CS:GO julkaistiin PC:n lisäksi myös PS3:lle ja Xbox360:lle. Valvella oli kunnianhimoisia suunnitelmia molemmille versioille pelistä, mutta jostain syystä vain tietokoneversio on nykypäivänä aktiivinen.

AFKgamingin mukaan CS:GO on olemassa kiitos Valven yrityksen tehdä Counter-Strike: Sourcesta versiota konsoleille. Peli muuttui niin paljon, että yhtiö päätti luoda kokonaan uuden pelin: CS:GOn.

Samalla kun PC versio puksuttaa ennätyspelaajalukemissa ei konsoliversiota ole päivitetty kahdeksaan vuoteen. Syytä Valve ei ole kertonut.

Näyttökuva CS:GOn Xbox 360 versiosta.
Näyttökuva CS:GOn Xbox 360 versiosta.

 

Jos saa konsoliversion käsiinsä, ei siltä löydy moninpeli servereitä tai kahdeksan vuoden aikana tulleiden PC-päivityksien muutoksia. Liikkuvuus on samanlaista kuin perinteisissä ammuntapeleissä.

Voi olla, että päivittämisen vaikeuden ja CS:GOn luonteen vuoksi Valve hylkäsi projektin, vaikka se tiettävästi oli kallis. Päätöstä helpotti varmasti CS:GOn suuri menestys PC-markkinoilla.

Ajatuksena on kuitenkin hauska, jos vaikkapa major turnauksessa osa ammattilaisista pelaisikin ohjaimella hiiren ja näppäimistön sijasta.

Kuva: Valve

Tuoreimmat uutiset: