SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Mikä saa CS:GO tahkomaan ennätyspelaajalukuja vuosienkin jälkeen? Selitys piilee pelissä itsessään
  • Saara
    R

Mikä saa CS:GO tahkomaan ennätyspelaajalukuja vuosienkin jälkeen? Selitys piilee pelissä itsessään

julkaistu: 04.03.2023 14:02

Videopeliteollisuus puskee markkinoille huippuunsa viritettyjä uusia pelitapauksia joka vuosi, mutta yli kymmenvuotias Counter Strike: Global Offensive on yhä kuninkuuslaji. Mikä tekee Valven FPS-pelistä ikivihreän?

Ei sillä, etteikö CS:GO kaipaisi kasvojenkohotusta. Source 2 portti on tehnyt tuloaan jo luvattoman pitkään, ja monet pelaajat kaipaisivat myös isompia sisältöpäivityksiä. Huijareidenkin kanssa on tapeltu aikojen alusta.

Toisaalta ehkä pysyvyydessä juuri piileekin pelin salaisuus.

E-urheilutoimittaja Jake Lucky ihmetteli äskettäin Twitterissä CS:GO:n ennennäkemättömiä pelaajalukuja. Ilman mitään ihmeellisiä tapahtumia ne kohosivat  viime viikolla ennätyslukemiin päivä toisensa perään. Sunnuntaina meni rikki kaikkien aikojen enkka, 1 354 248 samanaikaista pelaajaa. Fanien esitettyä arvauksiaan Luckyn twiitin alle itse Valve tuli lopulta avaamaan pelinsä hellittämättömän suosion syitä.

– Koska pelin oppiminen kestää minuutteja mutta hallitseminen eliniän, ja mitä enemmän sijoitat, sitä suurempi on tuotto. Tunteeseen, kun kaikki loksahtaa paikoilleen, ei koskaan kyllästy. Olipa kyseessä sitten yksi napautus, täydellinen sumutus, uusi kranaatti tai ässä- tai cluth-tilanne, se on Counter-Strikea.

Kilpailijoihinsa verrattuna CS:GO ei vaadi aloittelijalta järin suurta panosta, joten koukuttuminen tapahtuu ennen kyllästymistä, mutta mikäli haluaa huipulle, on pelattava hartiavoimin ja opeteltava hienoimmat kikat. Toisaalta peli on niin johdonmukaista ja vakaata, että pitkänkään tauon jälkeen ei joudu opettelemaan kaikkea uudestaan. Aina voi olla poissa vuoden, ja vanha tuttu CS:GO on ennallaan.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Valve