SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Me oltiin ne, jotka niitä pelejä teki” – Assembly-mestari KOVA Esports kaipaa haasteita ulkomailta
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

“Me oltiin ne, jotka niitä pelejä teki” – Assembly-mestari KOVA Esports kaipaa haasteita ulkomailta

julkaistu: 05.08.2019 09:00

Viime lauantaina Assembly Summer 2019 -tapahtumassa nähtiin melkoinen CS-yllätys. Altavastaajan asemasta CS:GO-turnauksen voittoon nousi KOVA Esports.

KOVA pelasi Omen by HP -turnauksessa yhteensä kolme bo3-ottelua ja voitti niistä jokaisen. Ensimmäisenä edestä väistyi Helsinki REDS 2-1, tämän jälkeen kaatui HAVU Gaming 2-0 ja finaalissa lopulta SJ Gamingin 2-0.

Tavoitimme joukkueessa pelaavan Lauri “pietola” Hietalan kertomaan hieman ajatuksia turnauksesta sekä joukkueesta yleisesti.

“Fiilikset on todella hyvät näin voiton jälkeen. Puhuttiin ennen turnausta, että lähdetään pelaamaan rennolla asenteella. Peku liittyi joukkueeseemme vasta pari viikkoa sitten, joten ei otettu liikaa paineita”.

 

KOVA Esportsin CS:GO-joukkueen nykyinen lineup.

 

KOVA on hävinnyt HAVUlle ja SJ:lle monesti joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa. Tämä on jäänyt kaivelemaan, mutta nyt sille saatiin vihdoin loppu.

“Monta kertaa on tuntunut, että voidaan voittaa (HAVU tai SJ), mutta silti aina vaan jäänyt jostain kiinni. Nyt saatiin vihdoin tehtyä tämä enkä usko, että jatkossa hävitään enää niin helposti. Tästä on hyvä jatkaa rennommilla mielin eteenpäin.”

Joukkue oli viikon bootcampilla GLHF-loungessa Helsingissä ennen turnausta. Laurille tämä oli ensimmäinen bootcamp koskaan. Joukkueen roolituksiin tehtiin äskettäin muutoksia ja ylimääräinen harjoittelu ei ollut pahitteeksi.

“Muutettiin joukkueen roolituksia, kun Peku liittyi STOVVEn tilalle. Muutettiin doton rooli awp:sta entry-fraggeriksi. Näin doto pystyy meidän igl:änä johtamaan peliä paremmin, kun ei tarvitse keskittyä awp:lla ampumiseen. Peku on myös pelannut hyvin, mutta tulee pelaamaan ainoastaan paremmin jatkossa.”

Aiemmin joukkue kärsi “tilttaamisesta” ja liikaa negatiivisiin asioihin keskittymisestä. Näistä on kuitenkin päästy eroon.

“Meidän joukkueen vahvuus piilee kokemuksessa. Aiemmin pelättiin vastustajaa, mutta nyt on saatu pelaamiseemme lisää itsevarmuutta. Tässäkin turnauksessa nähtiin, että me oltiin ne, jotka niitä pelejä teki. Uskalletaan ottaa riskejä.”

 

Lauri “pietola” Hietalan (kesk.) mukaan Assemblyn CS-turnauksen voitto teki hyvää joukkueen itsevarmuudelle.

 

KOVAlla ei ole tällä hetkellä omaa CS:GO-valmentajaa. Sopivaa henkilöä on haettu, mutta sellaista ei ole vielä tullut vastaan.

“Ei haluta valmentajaa, joka ei pysty tuomaan mitään lisäarvoa joukkueellemme. Halutaan henkilö, joka pystyy auttamaan meitä tavalla, mitä me itse halutaan. Otetaan mielellämme hakemuksia vastaan sellaisilta, jotka olisivat kiinnostuneita paikkaa hakemaan.”

Vaikka Lauri onkin tyytyväinen joukkueensa suoritukseen, katse on jo kohti tulevaa. Joukkue reenaa viisi kertaa viikossa ja tavoittelee paikkaa kansainvälisestä CS:GO-liigasta.

“Seuraavana tavoitteena on pärjätä Tubecon-tapahtumassa pelattavissa SM-finaaleissa. Se on kuitenkin vain yksi turnaus muiden joukossa. Olisi hienoa päästä pelaamaan ulkomaisiin liigoihin, esimerkiksi ESEAN järjestämään MDL-liigaan, ja kartuttaa näin joukkueen kokemusta sekä kerätä samalla kansainvälistä näkyvyyttä.”

21-vuotias Lauri on pelannut CS:ää liki 12 vuotta. Isoveli osti heille Counter-Strike: Source -pelin Laurin ollessa 9-vuotias.

“Muistan aina, kuinka kokeilin CS:ää ensimmäistä kertaa. Pelasin de_porttia ja kokemus oli mullistava. Ensimmäistä kertaa osallistuin turnaukseen 14-vuotiaana pelatessani vuoden 2012 Lantrekeillä. Siitä lähtien olen pelannut kilpaa ja koittanut jatkuvasti kehittyä paremmaksi.”

Laurin lisäksi KOVA Esportsissa pelaavat Sami “uli” Leirilaakso, Joonas “doto” Forss, Petteri “peku” Jaakkola ja Nikita “Derkeps” Sirmitev.

Kuvalähde: Enni Halmela / Assembly Summer 2019, KOVA Esports

Luetuimmat nyt