SEURAA MEITÄ:
×

BLAST.tv Paris Major 2023

ETUSIVU / BLAST.tv Paris Major 2023
Major-sunnuntai tarjoilee mahtavia otteluita – Ensimmäisenä pelataan Aleksib vs. S1mple
  • Toimitus

Major-sunnuntai tarjoilee mahtavia otteluita – Ensimmäisenä pelataan Aleksib vs. S1mple

julkaistu: 14.05.2023 10:00

BLAST.tv Paris Major 2023 -turnaus jatkuu, kun toisen lohkovaiheen eli Legends Stagen kolmas kierros pelataan tänään.

Lohkovaihe pelataan Swiss-systeemillä. Kolmella voitolla on jatkossa, kolmella häviöllä joukkue lähtee kotiin. Samassa voitto-häviä-tuloksessa olevat joukkueet pelaavat toisiaan vastaan. Muut kuin eliminaatio- ja jatkopaikan ratkaisevat ottelu pelataan “paras yhdestä” -periaatteella.

Päivän suomalaisittain jännittävin ottelu nähdään Pelaajatcomin Twitch-kanavalla heti kello 12:30, kun pelin parhaan pelaajan Aleksandr “s1mple” Kostylievin edustama Natus Vincere kohtaa suomalaiskapteeni Aleksi “Aleksib” Virolaisen Ninjas in Pyjamas -eurooppalaiskokoonpanon.

Molempien joukkueiden tulos on Swiss-systeemissä tällä hetkellä 1-1, joten ottelu pelataan vielä “paras yhdestä” -tyylillä. Vain yhden kartan pelaaminen voi suosia Virolaisen kokoonpanoa, joka lähtee otteluun altavastaajana. NiPin eduksi voisi lisäksi nostaa sen, että joukkue on pelannut major-matseja Challengers Stagelta asti koko kuluneen viikon. NAVIn kunto on mysteeri, sillä he aloittivat turnauksensa vasta eilen ja lopputuloksena oli helpohko Gamerlegion-voitto, mutta nöyryyttävä 1–14 puoliskotappio Liquidia vastaan.

Challengers Stagella savijalkaiselta jättiläiseltä vaikuttanut Liquid pelaa puolestaan 15:30 Heroicia vastaan ensimmäisestä puolivälieräpaikasta. Jenkkitiimi on tehnyt mielettömän kovaa nousua major-viikon aikana, oltuaan pahimmillaan vain kierroksien päässä tippumisesta koko turnauksesta. Nyt Liquid on matkalla kohti Champions Stage, mutta ylitettävä vastus on kova. Tämän hetken maailman rankingin kärkijoukkue Heroic on ottelun ykkösnimi käänteli papereita miten päin vain.

Illalla taas jätetään jäähyväiset joko Furialle tai G2:lle, mikä on valtava menetys, onhan kyseessä pelin kaksi ehkä seuratuinta joukkuetta. Joukkueet saavat syyttää vain itseään, sillä suurnimet möhlivät eilen ensimmäiset ottelunsa ja kohtaavat siksi toisensa eliminaatio-ottelussa jo lohkovaiheen alussa. Monet odottivat näin nimekästä eliminaatio-ottelua vasta pudotuspeleissä.

Nikola “NiKo” Kovacin G2 lähtee matsiin ennakkosuosikkina. Ottelu pelataan “paras kolmesta” -tyylillä, joten ainakaan yksittäisiin kierrosmokiin G2:n peli ei kaadu niin kuin eilen. Joukkue on myös osoittanut viimeisen puolen vuoden aikana olevansa varteenotettava mestarikandidaatti ja kykenevä nousemaan suosta, toisin kuin ehkä joskus menneisyydessä. Furia puolestaan on jo lähes kanveesissa, vaikka aloittivat turnauksensa vasta eilen. Brasilialaiset hävisivät eilen kaksi matsia voittamatta yhden yhtä T-puolen kierrosta, käsittämätöntä.

Päivän matsit:

  • 12:30 Natus Vincere vs. Ninjas in Pyjamas & Fnatic vs. Gamerlegion
  • 14:00 ENCE vs. Into the Breach & Apeks vs. Bad News Eagles
  • 15:30 Heroic vs. Liquid & Monte vs. Vitality
  • 19:30 Furia vs. G2 & 9INE vs. FaZe

Kuva: BLAST