SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Major-katsaus: Kuka kruunataan CS:GO-majoreiden mestariksi?
  • Juuso
    Syngelmä

Major-katsaus: Kuka kruunataan CS:GO-majoreiden mestariksi?

julkaistu: 09.11.2022 15:39

Kahdeksan parasta jäljellä

Rio de Janeiron majoreiden kahdeksan parasta joukkuetta on saatu selville. Kirkkaimmasta pokaalista lähtevät kamppailemaan MOUZ, Cloud9, Outsiders, fnatic, Spirit, Heroic, FURIA ja Navi.

Puolivälierät pelataan torstaina ja perjantaina, välierät lauantaina ja finaali sunnuntaina. Pudotuspeleissä käytetään “paras kolmesta” -periaatetta.

MOUZ

Peräti kolmesta major-ensikertalaisesta koostuva MOUZ lähtee puolivälieriin suurena kysymysmerkkinä. Joukkue on pelannut Rio de Janeirossa valtaosan otteluistaan ilman yleisöä, joten moninkertainen Champions Stagen yleisö voi horjuttaa kokemattoman joukkueen peliä suuresti.

MOUZ eteni kahdeksan parhaan joukkoon Legends Stagelta voittamalla Liquidin, Vitalityn ja ratkaisevassa ottelussa suomalaisorganisaatio ENCEn.

Joukkueen peli on pysynyt koko turnauksen läpi hyvänä ja energisenä. Challengers Stagelta jatkopaikka irtosi suoraan kolmen voiton jälkeen. Legends Stagella joukkue joutui huomattavasti tiukemmalle eikä pudotuspelikaavio ole puolivälierissä joukkueen puolella.

Cloud9

Turnauksesta miltei ulos lennähtänyt Cloud9 kokosi itsensä upeasti Legends Stagen aikana. Legends Stagen perusteella joukkue on ykköskandidaatti mestaruuteen. Joukkueen pelaajista peräti kolme kuuluu Legends Stagen kahdeksan parhaan pelaajan joukkoon.

Dmitry “sh1ro” Sokolov on ollut läpi turnauksen uskomattomassa vireessä ja Legends Stagella Sergey “Ax1Le” Rykhtorov ja Vladislav “nafany” Gorshkov ovat liittyneet huippuvireeseen.

Cloud9 nousi Challengers Stagen “0–2” -poolin jälkeen pudotuspelien ykkössuosikiksi. Samasta asemasta mestaruuteen on noussut ainoastaan mikäs muukaan organisaatio kuin Cloud9, kun pohjoisamerikkalainen kokoonpano voitti Bostonin majorit 2018.

Outsiders

Legends Stagella avausottelun Heroicille hävinnyt Outsiders eteni kahdeksan parhaan joukkoon varsin nopeasti, kun joukkue voitti avaustappion jälkeen Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustaman Ninjas in Pyjamasin, Spiritin ja MOUZin.

Joukkueen 24-vuotias kapteeni, Dzhami “Jame” Ali, johdatti joukkueensa pudotuspeleihin yhdellä Legends Stagen parhaista ratingeista (1.30). Jame on ottanut yleisön itselleen, josta on varmasti apua moninkertaisen yleisön edessä puolivälierissä.

Vaikka joukkueen pelaaminen on paikoin hyvinkin tylsää, on sillä täydet edellytykset selviytyä ainakin välieriin asti.

fnatic

Fnatic palaa muutaman vuoden tauon jälkeen majoreiden pudotuspeleihin, kun Legends Stagella voitot tulivat Ninjas in Pyjamasia, ENCEä ja BIGiä vastaan. Joukkueen ainoa tappio Legends Stagella tuli Heroicia vastaan.

Fnatic saa varmasti virtaa Brasilian suurelta yleisöltä, mutta on samanlainen kysymysmerkki kuin MOUZ. Puolivälierissä voi tulla takkiin urakalla tai joukkue voi päinvastoin jyrätä välieriin helposti.

Spirit

Nuorukaisia täynnä oleva Spirit kärsi Legends Stagella tappiot FURIAa ja Outsidersia vastaan, mutta eteni kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla Bad News Eaglesin, Sproutin ja Liquidin.

Joukkueen vasta 17-vuotias AWP-pelaaja, Igor “w0nderful” Zhdanov, on ollut yksi joukkueen kantavia voimia. Nuori joukkue todisti kevään Antwerpenin majoreilla olevansa valmis suuriin otteluihin, kun se joukkue eteni aina välieriin asti.

Tuolloin w0nderful ei pelannut joukkueessa, joten hänestä on paljon kiinni pudotuspeleissä. Mikäli nuorukainen kestää paineet, Spirit voi olla jälleen yllättäjä pudotuspeleissä.

Heroic

Heroic kärsi Legends Stagella tappion Cloud9 vastaan, mutta voitti muissa otteluissaan Outsidersin, fnaticin ja Liquidin.

Casper “cadiaN” Møllerin johtama joukkue on pelannut omalla tasollaan, mikä riittää mahdollisesti välieriin saakka. Hyvänä päivänä joukkueella on kaikki edellytykset ottaa jopa pienoinen yllätysvoitto, mutta pari muuta joukkuetta on ollut turnauksessa jälleen vahvempia.

Tunnelmaa Heroicin puolivälierästä ei varmasti tule puuttumaan. CadiaN on nimittäin yksi äänekkäimpiä ja eläytyvämpiä pelaajia CS:GO:n historiassa.

FURIA

Kotiyleisön menestystoiveet harteillaan pelaava FURIA näytti Challengers Stagella vielä hyvin takkuiselta, mutta Legends Stagella momentum ja peli löytyivät kuin taikaiskusta.

Joukkue eteni puhtaalla pelillä pudotuspeleihin voittamalla ENCEn, Spiritin ja BIGin. Vaikka vastustajista vain yksi selvitti tiensä pudotuspeleihin, on FURIAn pelissä ollut nähtävillä osumatarkkuutta, tunnetta ja lentoa.

FURIA lähtee Champions Stagelle Legends Stagen korkeimman ratingin (1.23) omaavana joukkueena. Joukkueen pelaajista Yuri “yuurih” Santos oli Legends Stagen paras pelaaja (1.42) ja Kaike “KSCERATO” Cerato viidenneksi paras pelaaja (1.29).

Meteli tulee olemaan jäätävä, kun brasilialaisyleisö laulaa ja hurraa FURIAn puolesta. Yleisö on FURIAn kuudes pelaaja pudotuspeleissä, josta on joukkueelle valtava apu. FURIA pitää käsissään sellaista momentumia, että joukkueella on realistiset mahdollisuudet aina finaaliin, jopa mestaruuteen saakka.

Navi

Viimeinen pudotuspelijoukkue on tuttu nimi majoreiden Champions Stagella, Navi. Joukkue kärsi Legends Stagella niukat tappio Cloud9:a ja Liquidia vastaan, mutta voitti Vitalityn, Bad News Eaglesin ja BIGin.

Aleksandr “s1mple” Kostylievin tähdittämä kokoonpano joutuu kovan testin eteen, kun se kohtaa puolivälierissä FURIAn. Navi on jokaisessa turnauksessa mestarisuosikki, mutta Rio de Janeirossa joukkueen peli on näyttänyt useasti epävarmalta.

Allekirjoittaneen veikkaus pudotuspelien etenemisestä. (Kuva: HLTV)

Hermeettinen major-kokemus Pelaajatcomilla

Pelaajatcom järjestää Twitchissä poikkeuksellisen Watch Party -tapahtuman Legends Stagesta alkaen. Mukana studiossa ovat Olvarin lisäksi muun muassa Anssi “AndyPyro” Huovinen ja Aleksi “allu” Jalli. Champions Stage käynnistyy 10. marraskuuta. Näet ja osallistut Watch Partyyn suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

Lähde: HLTV | Kuva: ESLCS