SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
karrigan
  • Perttu
    Leinonen

“Lopettaminen ei ole horisontissa” – FaZe Clanin Karrigan ei anna väsymyksen haitata

julkaistu: 18.04.2024 15:00

Viime sunnuntaina Counter-Strike 2 -huipputurnauksen, IEM Chengdun, voittaneen FaZe Clanin pelinsisäinenjohtaja Finn “Karrigan” Andersen ei aio lopettaa uraansa vielä hetkeen. Menestyksekkäällä tanskalaisella IGL-pelaajalla on ikää 34-vuotta.

FaZe Clan ja Karrigan kaatoivat IEM Chengdun turnauksen finaalissa suomalaisen Jimi “Jimpphat” Salon edustaman MOUZ:n puhtaasti 2-0. Joukkue kuittasi voitostaan 100 000 dollaria palkintorahoja sekä paikan IEM Cologne -turnauksesta.

Kokenut tanskalainen antoi turnauksen aikana haastattelun, jossa hän kertoi kokeneensa ensimmäistä kertaa todellista väsymystä tämän kevään aikana.

“Luulen, että tämä on ensimmäinen kerta urallani, kun olen todella väsynyt matkustamisen ja pelaamisen suhteen.”, Karrigan kommentoi lauantaina HLTV:n haastattelussa Astralista vastaan pelatun voitokkaan välierän jälkeen.

Tiivis kilpailukalenteri tuo omat haasteensa pelaajille. Varsinkin jos pelaa FaZe Clanin kaltaisessa joukkueessa, joka etenee järjestelemällisesti turnauksien ratkaisuotteluihin. FaZe Clan eteni IEM Chengdun turnauksessa seitsemännen kerran putkeen LAN-turnauksen finaaliin.

Menestyksellä on hintansa. Viikot venyvät ja matkustaminen on raskasta. Seuraava turnaus saattaa odottaa jo heti seuraavalla viikolla, joten levolle ei jää aina riittävästi aikaa.

Karrigan on eittämättä yksi CS:n parhaista IGL-pelaajista. Tanskalaiselta ei ole kuitenkaan loppumassa tankista lopullisesti bensa huolimatta lauantaisista kommenteistaan. 34-vuotias pelimies aikoo kilpailla vielä hyvän tovin.

2000-luvun puolivälissä uransa CS 1.6:n aikaan aloittanut Karrigan kommentoi paloaan peliä kohtaan IEM Chengdun finaalin jälkeen.

“Pääasia on se, että haluan tehdä historiaa FaZe Clanin kanssa. Haluan puskea jokaista äärirajoilleen. Teen niin myös itselleni. Eläkkeelle jääminen ei ole minulle todellakaan horisontissa. Tärkeintä on, että en ikinä petä joukkuettani. Jos en ole jonain päivänä oikea kapteeni joukkueelleni niin ymmärrän sen, mutta tällä hetkellä uskon, että kehityn yksilönä ja kapteenina, ja joukkue paranee kokoajan.”

“Haluan yrittää jatkaa historian tekemistä ja voittaa niin paljon kuin mahdollista. Juuri nyt päätavoitteeni on IEM Cologne, joka on vuoden tärkein turnaus yhdessä Shanghain major-turnauksen kanssa. Aiomme voittaa ne, miksi en olisi kaksinkertainen major-voittaja?”

Kuva: Joao Ferreira PGL Lähde: HLTV