SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Liquid Intel Grand Slamin ja Colognen voittoon Kölnissä
  • Toimitus

Liquid Intel Grand Slamin ja Colognen voittoon Kölnissä

julkaistu: 07.07.2019 22:49

ESL One Cologne on saavuttanut päätöspäivänsä ja $125 000 dollarin pääpotista taisteli pohjois-amerikkalainen Liquid ja ranskalainen Vitality.

Finaali pelattiin paras viidestä ja ainoastaan Train ja Nuke jäivät ulkopuolelle pelattavista kartoista. Avauskarttana nähtiin Liquidin valinta Overpass ja Vitality valitsi aloittavansa terroristina. Voitettuaan pistoolikierroksen Vitality alkoi kuitenkin toistamaan kaavaa jota nähtiin liian usein sarjan aikana. Vitality hävisi heikolle ostolle ja pyristelystä huolimatta puoliajalle mentiin Liquidin 9-6 johtoasemassa. Toisella puoliskolla peli kuitenkin repesi täysin ja Vitalityn ote pelistä hävisi täysin. Liquid jyräsi täysin ranskalaisten yli ja sulki pelin helposti lukemin 16-6.

Seuraavaksi nähtiin Dust2, jossa Liquid aloitti CTnä. Vitality ei antanut edellisen kartan hetkauttaa ja tuli paljon paremmalla ilmeellä Dustiin mukaan. Puolia vaihdettiin lopulta Liquidin vain yhden kierroksen etumatkasta. Vitality taisteli itsensä 14-12 asemaan, mutta tämän jälkeen Liquid otti ohjat ja eteni pelipisteeseen asti. Pelottavasti alkoi vaikuttamaan, siltä että Liquid ottaa 2-0 johdon sarjassa, mutta Vitality sai taisteltua itsensä jatkoajalle. Jatkoajan kierrokset olivat tasaisia, mutta ratkaisevalla hetkellä Mathieu ‘ZywOo’ Herbaut nousi esiin ja ratkaisi toisen kartan tiimilleen 19-17 vakuuttava 1v3lla.

Kolmantena karttana pelattiin Inferno ja Vitality halusi aloittaa terroristina. Tämä osoittautui erittäin huonoksi valinnaksi kartassa joka on tunnetusti hyvin CTitä suosiva ja Liquid repikin vakuuttavan 11-4 johdon itselleen ensimmäisen puoliajan jälkeen. Vitality onnistui ottamaan tärkeän pistoolikierroksen toisen puoliskon alkuun, mutta onnistui jälleen häviämään seuraavan kierroksen joka antoi Liquidille vauhtia edetä 14-5 johtoasemaan. Vitality sai kierroksia kerättyä kasaan, mutta tämä ei riittänyt ja Liquid otti 16-10 voiton siirtyen sarjassa 2-1 johtoon.

Neljäntenä karttana nähtiin Mirage, jossa Liquid aloitti CTnä. Nyt Liquid vuorostaan otti pistoolikierroksen, mutta Vitalitysta poiketen sai pidettyä pistoolit kurissa ja voitti myös tämän jälkeisen kierroksen. 3-0 tilanteessa Vitality kuitenkin päätti ottaa otteen pelistä ja dominoi kierroksesta toiseen itselleen 7-3 johdon. Tässä vaiheessa näytti, että Vitality ottaisi Overpassin tapaisen voiton itselleen, mutta Liquid ei antanut tämän tapahtua. Puoliajalle mentiin lopulta Liquidin 8-7 johtoasemassa ja Vitalitysta alkoi näkemään kasvavat paineet.

Toinen puoliaika olikin täysin Liquidin showta ja lopulta Vitality sai napattua vain yhden kierroksen viimeisestä yhdeksästä. Viimeisellä kahdella kierroksella tapahtuneet perättäiset 2v4 clutchit Liquidilta olivat liikaa ranskalaisille jotka joutuivat lopulta taipumaan 16-8.

Liquid ei kuitenkaan voittanut vain ESL One Colognea vaan samalla nappasi itselleen myös Intel Grand Slamin ja miljoonan dollarin pääpotin. Liquid varmisti itselleen Grand Slamin, kun se voitti vain 63 päivän aikana IEM Sydneyn, Dreamhack Masters Dallasin, ESL Pro League Season 9 Finaalit ja nyt ESL One Colognen.

Palkinnot:

1. Liquid | $125 000
2. Vitality | $50 000
3-4. Natus Vincere/Astralis | $22 000
5-6. NiP/NRG | $11 000
7-8. mousesports/Heroic | $7500
9-12. FaZe/fnatic/BIG/FURIA | $6000
13-16. ENCE/MVP PK/Renegades/MIBR | $5000

Kuva: HLTV