SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Lähteet: CS:GO:n miljoonaliiga on kuollut – Lyhyeen historiaan mahtuu tärkeitä  suomalaismuistoja
  • Niko
    Nikkilä

Lähteet: CS:GO:n miljoonaliiga on kuollut – Lyhyeen historiaan mahtuu tärkeitä suomalaismuistoja

julkaistu: 23.06.2022 16:13

Vuonna 2020 lanseerattu, suurilla suunnitelmilla ja lupauksilla varustettu CS:GOn Flashpoint-liiga on kuollut ja kuopattu, ainakin journalisti Jacob Wolfin lähteiden mukaan.

Kolme kautta kestäneen liigan suurimpana myyntivalttina olivat kumppaniorganisaatiot, joille luvattiin osuus liigan tuloista. Tämän uskottiin tuovan paljon kaivattua vakautta CS:GO-skeneen.

Kumppaniorganisaatioita oli yhteensä kahdeksan, ja näihin lukeutui myös Jesse “zehN” Linjalan entinen joukkue FunPlus Phoenix. Hintaa vakituisilla liigapaikoilla oli kaksi miljoonaa dollaria per kappale.

Liigan muihin suomalaisedustajiin kuuluivat esimerkiksi ensimmäisellä kaudella kolmanneksi yltänyt HAVU ja toisella kaudella hopealle sijoittunut OG (tällöin Aleksi “Aleksib” Virolaisen joukkue).

Vaikka liigan emoyhtiö B Site on Jacob Wolfin mukaan yhä toiminnassa, yhtiö on irtisanonut henkilöstönsä ja sen hallitus koostuu enää vain kahdesta jäsenestä; Immortals ja Dignitas -organisaatioiden edustajista.

Liigan mahalaskuun on eittämättä vaikuttanut maailmanlaajuinen koronaviruspandemia, joka teki LAN-tapahtumat mahdottomiksi. Tämä näkyy myös kausien palkintopoteissa: ensimmäisen ja toisen kauden miljoonan dollarin palkintopotti kutistui kolmannella kaudella vain 50 000 dollariin, ja kestokin useasta kuukaudesta alle kuukauteen.

Wolf huomauttaa, että liiga onnistui hankkimaan elinikänsä aikana ainoastaan kaksi sponsoria. Joten vaikka kumppaniorganisaatioille luvattiinkin suora osinko liigan tuloista, jäivät nämä tulot laihanlaisiksi. Wolfin lähteet myös kuvaavat kumppaniorganisaatioiden välistä päätöksentekoa “dysfunktionaaliseksi”.

Wolfin raportti on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Jacob Wolf Kuvalähde: Valve