SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Lähde: Team Liquid kaupittelee tähtipelaajaansa – tällaista CS-kokoonpanoa joukkue kaavailee
  • Onni
    Koponen

Lähde: Team Liquid kaupittelee tähtipelaajaansa – tällaista CS-kokoonpanoa joukkue kaavailee

julkaistu: 20.06.2023 03:00

CS:GO-pelaajasiirto huhut myllertävät hyvää vauhtia kesätauon edetessä, ja tällä kertaa yhdysvaltalaisorganisaatio Team Liquid on tekemässä radikaaleja muutoksia.

Toukokuussa pelinsisäisen johtajansa Nick “nitr0” Cannellan menettänyt Liquid on venäläisen sisäpiiriläisen Alexey “OverDrive” Birukovin mukaan kiinnostunut hankkimaan viidenneksi pelaajaksi venäläisen Robert “Patsi” Ivanovin. Johtajan roolin tulee kaikesta huolimatta ottamaan latvialainen Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis.

Suurin Liquidin kaavailema muutos on kuitenkin joukkueen keulakuvan Jonathan “EliGE” Jablonowskin myynti. 25-vuotias Jablonowski on pelannut Liquidissa käytännössä koko ammattilaisuransa ajan, eli reilut kahdeksan vuotta. Hänestä tuli alkuvuonna pisimpään samaa organisaatiota edustanut nykypelaaja.

Jablonowski on yksi joukkueen tähtipelaajista, ja ihmetystä aiheuttikin huhut hänen tulevasta korvaajastaan. Alun perin israelilaista Shahar “flameZ” Shushania havitellut joukkue vaikuttaisi tyytyvän bulgarialaiseen Aleks “Rainwaker” Petroviin.

22-vuotiaalla Petrovilla ei ole ykköstason turnauksista kokemusta. 500:aa edustava bulgarialainen on pelannut lähinnä online-turnauksia, mutta hän osallistui viime syksynä pelattuun Elisa Masters Espooseen, jossa hän  joukkueensa kanssa sijoittui jaetulle viidennelle sijalle.

Lisäksi Petrovin liittyminen joukkueeseen tarkoittaisi, että Liquid joutuisi muuttamaan Eurooppaan. Jos joukkueessa on vähemmän kuin kolme amerikkalaispelaajaa, eivät he saa osallistua amerikkalaisjoukkueille tarkoitettuihin karsintoihin.

Huhut alulleen panneen jenkkimedia Dust2.us:n mukaan ratkaisevat päätökset tullaan tekemään seuraavan 36 tunnin aikana, ja on täysin mahdollista, että Jablonowskin paikka joukkueessa säilyy. Kenenkään kanssa ei ole myöskään tehty vielä sopimuksia, joten neuvottelut eurooppalaisvahvistusten kanssa voivat katketa.

Jos kaikki menee kuten Liquid vaikuttaisi haluavan, näyttäisi kokoonpano syyskaudelle mentäessä tältä:

  • Robert “Patsi” Ivanov
  • Mareks “YEKINDAR” Galinskis
  • Aleks “Rainwaker” Petrov
  • Keith “NAF” Markovic
  • Josh “oSee” Ohm
  • Damian “daps” Steele (valmentaja)

Kuva: ESL

Lähteet: HLTV, Dust2.us, OverDrive