SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kuusi joukkuetta ja ainoastaan yksi paikka jäljellä – CS2:n ensimmäisen major-turnauksen viimeinen karsintavaihe käyntiin
  • Perttu
    Leinonen

Kuusi joukkuetta ja ainoastaan yksi paikka jäljellä – CS2:n ensimmäisen major-turnauksen viimeinen karsintavaihe käyntiin

julkaistu: 23.02.2024 10:11

Euroopan major-karsintojen vihoviimeinen vaihe käynnistyy tänään, kun Last Chance -karsinta käynnistetään kuuden joukkueen voimin. Jaossa on enää ainoastaan yksi paikka PGL Major Copenhagen -turnauksesta ja siitä taistelevat 9Pandas, Astralis, BetBoom, Guild Eagles, Fnatic ja GamerLegion.

Päivän otteluiden voittajat etenevät jatkoon. Voittajista se, joka on parhaiten sijoitettu etenee suoraan ratkaisuotteluun major-paikasta, kun kaksi muuta joutuvat pelaamaan vielä keskenään välieräottelun finaalipaikasta.

Pelaajatcom seuraa jälleen tapahtumia Twitch-kanavallaan. Tänään kanavalta on katsottavista perjantai-illan huipentava Fnatic-Gamerlegion ottelu.

Last Chance -karsinta avauskierros:

9Pandas-Astralis

Karsintojen B-lohkosta yllättäen ulos pullahtanut Astralis lähtee karsintoihin ennakkosuosikkina. Se hävisi oman ratkaisuottelunsa eilen ENCE:lle suoraan 2-0. Lisäksi se kärsi tappiot Heroicille ja Spiritille B-lohkossa. Voitot irtosivat Nexuksesta ja Montesta.

9Pandas hävisi A-lohkossa ratkaisuottelunsa AMKAL:lle niukasti  2-1 ja tie vei Last Chance -karsintaan. Se kärsi tappiot myös FaZe Clanille ja KOI:lle. Voitot irtosivat SAW:sta ja 3DMAX:sta.

Astralis lähtee tähän otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Sen pelaajamateriaali on sitä luokkaa, että sen pitäisi ehdottomasti selvittää tiensä Kööpenhaminassa pelattavaan major-turnaukseen.

Joukkueen otteet ovat kuitenkin ailahdelleet pahemman kerran. Virheitä tulee paljon kokeneilta pelaajilta ja koheesio ei ole vielä joukkueen osalta siellä missä sen pitäisi olla.

Tämän seurauksena turhautumista on nähty paljon Astraliksen tähtipelaajilta. Paineet pelaajien niskassa ovat valtavat. Joukkueen odotetaan selvittävän tiensä kotiyleisönsä eteen CS2:n ensimmäiseen major-turnaukseen.

Kaikilla muilla joukkueilla on näissä karsinnoissa ainoastaan voitettavaa. Astraliksella puolestaan pelkästään hävittävää.

Astralis poistaa karttavedossa Anubiksen ja 9Pandas Vertigon. Astralis luottaa todennäköisesti edelleen sen vahvimpaan karttaan Ancientiin ja valitsee sen.

9Pandas pelaa paljon Overpassia, mutta Astralis on varsin pätevä joukkue myös siinä. Toinen 9Pandasin potentiaalinen vaihtoehto voisi olla Inferno, mutta uskon joukkueen päätyvän kuitenkin Overpassiin.

Arvio: Astralis kestää paineet. 2-0 tanskalaisille.

BetBoom-Guild Eagles

BetBoom pääsi A-lohkossa varsin helpolla saldolle 2-1 ja hakemaan major-paikkaa kahdessa BO3-ottelussa. Se kaatoi BO1-otteluissa Into The Breachin ja Enterprisen, jotka olivat lohkon heikoimpia joukkueita.

Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere sekä Eternal Fire kuitenkin palauttivat venäläisjoukkueen takaisin maanpinnalle seuraavissa otteluissa. BetBoomin matka vei Last Chance -karsintaan.

Guild Eagles aloitti oman taipaleensa B-lohkossa kahdella tappiolla, kun ENCE ja MOUZ olivat sitä vahvempia. Se onnistui kuitenkin voittamaan selkäseinää vasten pelatessaan sekä Nexuksen, että Preasyn. Eilen ECSTATIC oli kuitenkin vahvempi ottelussa major-paikasta lukemin 2-1.

BetBoomilla on varsin potentiaalinen materiaali. Joukkueen peli ailahtelee kuitenkin todella hurjasti. Tasaisuus loistaa poissaolollaan.

Guild Eagles pelaa hyvin vahvasti momentum-pohjaista CS:ää. Siltä nähdään välillä hullujakin ratkaisuja servulla ja kosovolaisjoukkue on todellinen LAN-joukkue, joka syttyy aina parhaimpaansa tiukoissa paikoissa.

BetBoom on pienoinen ennakkosuosikki otteluun.  Sen otteet ovat osoittaneet kuitenkin sen, että mitä tahansa saattaa olla tulossa, sekä hyvässä, että pahassa.

Karttavedossa BetBoom poistaa Infernon ja Guild Eagles Nuken. BetBoomin valinta on todennäköisesti Overpass, jossa se viihtyy. Lisäksi tätä puoltaa se, että Guild Eagles on ollut vaikeuksissa kyseisessä kartassa.

Guild Eaglesille jää valittavaksi sen hyvistä kartoista Mirage ja Ancient. Mirage on sen paras kartta, mutta BetBoom tykkää myös pelata sitä. Ancientin valintaa puoltaisi se, että siellä BetBoomin tulokset ovat olleet heikompia. Uskonkin Guild Eaglesin päätyvän Ancientiin.

Arvio: Todella tiukka ottelu. Kolme karttaa ja Guild Eagles poistuu ratkaisukartasta voittajana.

Fnatic-GamerLegion (Pelaajatcom näyttää)

Fnatic keräsi A-lohkossa voittonsa BO1-otteluissa AMKAL:a ja BetBoomia vastaan. Tappio tuli Virtus.pro:lle. Major-spotista pelatessa se jäi puolestaan tylysti sekä KOI:n, että SAW:n jalkoihin 0-2 tuloksin.

GamerLegion ajautui omassa lohkossaan 1-2 saldolle, kun se hävisi Vitalitylle ja ENCE:lle. Väliin mahtui voitto PERA:sta.

Ensimmäisessä pakkovoitto-ottelussa joukkue kellisti vielä OG:n, mutta eilen Heroic oli liian iso rasti sille kaadettavaksi ja tie vei Last Chance-karsintaan.

Molempien joukkueiden peli on ailahdellut suuresti. GamerLegion lähtee otteluun kuitenkin pienimuotoisena ennakkosuosikkina. Se on ollut pitempään yhdessä ja sen koheesio on huomattavasti paremmalla tasolla kuin Fnaticin.

Karttavedossa on myös tarjolla enemmän etua GamerLegionille.

Fnatic ei ole pelannut Miragea tai Infernoa ollenkaan, joten sen on pakko poistaa toinen kartoista. Lisäksi Fnaticin voittoprosentti Vertigossa on pyöreät nolla.

GamerLegion poistaa Anubiksen, jota se ei pelaa. Sitten sillä onkin mietinnän paikka. Tarjolle jää Mirage tai Inferno, joista Fnaticin osalta ei löydy dataa. Valittavana on myös sen oma paras kartta Overpass ja Fnaticin nollan prosentin Vertigo.

Overpass ja Vertigo ovat turvallisempia valintoja. GamerLegionin täytyy kuitenkin valita luottaako se omaan parhaaseen karttaansa vai lähteekö kokeilemaan Vertigoa.

Fnaticin valinta on puolestaan varsin selvä. Se valitsee oman parhaan karttansa Ancientin.

Luvassa on varmasti tiukka ja tasainen pienten marginaalien vääntö perjantai-illan päätteeksi.

Arvio: GamerLegion jatkoon. Fnaticin ailahtelevat otteet ja parempi karttaosaaminen pelastavat sen tässä. Kolmen kartan taisto.

Kuva: PGL Lähde: HLTV