SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kuka nappaa ja kenet? – Vapaiden CS-pelaajien joukossa huippunimiä
  • Perttu
    Leinonen

Kuka nappaa ja kenet? – Vapaiden CS-pelaajien joukossa huippunimiä

julkaistu: 14.05.2024 19:00

Counter-Strikessa on meneillään yksi vuoden vilkkaimmista jaksoista, kun mietitään joukkueiden kokoonpanojen muodostamista. Kesätauon lähestyessä ja majorien juuri päätyttyä useat joukkueet hankkivat itselleen uusia pelaajia paremman menestyksen toivossa, ja samalla vanhat pelaajat jäävät vaille työpaikkaa.

Tällä hetkellä vapaiden pelaajien ja siirtolistalle asetettujen/penkitettyjen pelaajien joukosta löytyy useita CS:n huippunimiä.

Kaikista kovin nimi on luonnollisesti CS:GO:n kaikkien aikojen paras pelaaja Oleksandr “S1mple” Kostyliev, joka on edelleen Natus Vinceren penkillä. Ukrainalaisen supertähden tulevaisuus on yhä hämärän peitossa.

CS2:n ensimmäisen major-mestaruuden voittaneen NaVin kokoonpanoon on tällä hetkellä kuitenkin vaikea murtautua, joten onkin mielenkiintoista nähdä onko S1mple kaupan toisaalle.

Mihai “iM” Ivanin otteet ovat kuitenkin heitelleet rutkasti ja onkin mielenkiintoista nähdä haluaako NaVi pitää S1mplea kuinka kauan vaihtoehtona romanialaispelaajalle.

Astraliksen penkille juuttunut Benjamin “BlameF” Bremer tähyilee myös itselleen uutta joukkuetta. Edellisen kerran helmikuussa virallisen ottelun pelannut tanskalainen on taatusti usean muutoksia haluavan joukkueen target-listalla.

Cloud9:n penkittämä kaksikko Abay “H0bbit” Khassenov ja Ilya “Perfecto” Zalutskiy etsivät myös uutta joukkuetta itselleen. Molemmat pelaajista ovat voittaneet kertaalleen CS:n himotuimman major-mestaruuden, joten kiinnostusta kaksikkoa kohtaan löytyy taatusti.

Ninjas in Pyjamasissa pelanneet tanskalaiset Kristian “k0nfig” Wienecke ja Patrick “es3tag” Hansen ovat myös kauppatavaraa tällä hetkellä. Ruotsalaisorganisaation penkillä istuskelevalle kaksikolle luulisi löytyvän käyttöä ainakin heti terävimmän kärjen takana kärkkyvistä joukkueista.

BIG:n penkille juuttunut Mateusz “mantuu” Wilczewski ja Falconsin penkille jämähtänyt Mohammad “BOROS” Malhas ovat myös mielenkiintoisia seurattavia. Taitavat pelaajat janoavat taatusti jo uusia haasteita ja uutta joukkuetta itselleen.

Puhtaasti vapaiden pelaajien listalta löytyy myös herkullisia nimiä. On suorastaan vääryys, että Justin “jks” Savage on ollut pelaamatta viime vuoden lokakuusta saakka. G2:a edustaneelle huippulaadukkaalle australialaispelaajalle ei ole löytynyt vieläkään sopivaa joukkuetta. Ottajia taatusti olisi.

Kokenut 28-vuotias Martin “STYKO” Styk on myös vapaiden pelaajien listan kermaa. Apeksin penkitettyä koko joukkueensa, vapautui myös slovakialaispelaaja vapaiden pelaajien markkinoille.

Vitalitya syksyyn 2021 asti edustanut Nabil “Nivera” Benrlitom tähyää myös pelipaikkaa. Valorantista takaisin CS:n pariin vaihtanut 22-vuotias pelimies on laittanut tiettävästi hurjan määrän tunteja sisään CS2:een.

Monten kanssa eri teille ajautunut Viktor “sdy” Orudzhev on myös laadukas pelimies, jolle luulisi olevan kysyntää. Kuka poimii nerokkaan ukranailaispelaajan riveihinsä?

“Pappaosastolta” löytyy myös muutamia mielenkiintoisia nimiä, jotka eivät ole vielä kertoneet päättäneensä pelaajauraansa. Dignitasta vuoden 2022 kesäkuuhun asti edustaneet Patrik “f0rest” Lindberg ja Adam “friberg” Friberg ovat ilmeisesti edelleen saatavilla, mikäli tarjous on tarpeeksi houkutteleva.

35-vuotiaalta Lindbergiltä ja 32-vuotiaalta Fribergilta ei ainakaan kokemusta puutu. Molemmilta löytyy lisäksi major-mestaruus palkintokaapeistaan.

Suomalaisittain mielenkiintoista on seurata vieläkö Jesse “zehN” Linjala ja Miikka “suNny” Kemppi tähyävät tosissaan pelipaikkaa itselleen. 32-vuotias Linjala on pelannut edelliset pelinsä HAVU:ssa vuoden 2023 alussa. 29-vuotias Kemppi pelasi puolestaan edellisen kerran vuosi sitten kesällä Ambush-paidassa ennen kuin organisaatio lakkautti toimintansa.

Kuva: Pelaajatcom Lähde: Pley.gg