SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Koronan vastaisku: CS:GO-suurturnaus perutaan täysin
  • Niko
    Nikkilä

Koronan vastaisku: CS:GO-suurturnaus perutaan täysin

julkaistu: 11.09.2022 08:00

Vaikka maailma on palaamassa hyvää vauhtia kohti normaalia, on väistämätön tosiasia, että koronavirus väijyy yhä keskuudessamme. Pandemian tilanne voi muuttua äkillisesti huononmpaan päin, kuten CS:GO-kansa sai tänä viikonloppuna kokea Kiinaan suunnitellun suurturnauksen osalta.

Maailman suurin e-urheilun kisajärjestäjä ESL ilmoitti eilen, että se on päättänyt peruuttaa Kiinassa alun perin 6.-11.12. suunnitellun IEM-turnauksensa täysin. Peruuttamisen syyksi ilmoitettiin maan koronavirustilanne.

Päätös ei ole yllättävä, kun ottaa huomioon paikallisten viranomaisten rajut keinot pandemian taltuttamiseksi. Esimerkiksi Chengdussa 21 miljoonaa asukasta on määrätty pysymään sisätiloissa kaupungin koronavirustilanteen vuoksi. Kyseessä on osa maan “nollakoronan” strategiaa, jossa vähäisetkin tartuntamäärät johtavat tiukkoihin toimenpiteisiin. Esimerkiksi Chengdussa raportoitiin viime viikon torstaina, pakkokaranteenin aikana, vain 157 uutta tartuntaa.

Ei siis ole yllättävää, ettei ESL ole valmis riskeeraamaan suurturnaustaan näinkin vaihtelevissa olosuhteissa, etenkin jos sinne halutaan yleisöä. Organisaatio on kuitenkin luvannut “tarkkailla tilannetta” ensi vuodesta eteenpäin.

Fanien keskuudessa ilmoitus on herättänyt pyyntöjä siirtää Aasian ESL-turnaukset muihin maihin, kuten Mongoliaan, Singaporeen tai Thaimaahan. Nähtäväksi jää, millainen ESL:n ja muiden kisajärjestäjien Aasian strategia tulee tulevaisuudessa olemaan, sillä runsaasti kasvupotentiaalia sisältävä alue tuskin tulee jäämään vaille huomiota.

Lähde: ESL, HLTV Kuvalähde: ESL