SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kjaerbye ulos Northista – Miltä 22-vuotiaan tähänastinen ura näyttää?
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

Kjaerbye ulos Northista – Miltä 22-vuotiaan tähänastinen ura näyttää?

julkaistu: 14.07.2020 10:23

Copenhagen Wolves, Dignitas, Astralis, North, Major-voitto sekä neljä DreamHack mestaruutta. Vaikka tanskalainen Markus “Kjaerbye” Kjærbye on saavuttanut tämän kaiken jo 22-vuotiaana, kutsutaan häntä “flopiksi” ja “käärmeeksi”.

Kjaerbye teki läpimurtonsa vuonna 2014 Copenhagen Wolvesin riveissä ollessaan vain 16-vuotias, josta tie seuraavan puolentoista vuoden aikana vei Dignitaksen kautta Astralikseen ja Major-voittoon. Tuolloinen joukkue oli kuitenkin kaukana siitä Astraliksesta, joka nykyään tunnetaan ja pudotuspelien tuoman paineen alla musertuminen oli joukkueelle yleistä vuosien ajan.

Helmikuussa 2018 Kjaerbye sai tarjouksen Astraliksen paikalliskilpailijalta. Tanskalaistähti teki sopimuksen FC Kööpenhaminan, sekä Nordisk Filmin tukeman Northin kanssa, muttei kertonut asiasta joukkuetovereilleen etukäteen. Muut Astraliksen pelaajat saivat kuulla asiasta vasta, kun siirtoa oltiin jo julkistamassa.

Kjaerbyen saappaisiin Astraliksessa astui Emil “Magisk” Reif, joka viimeisteli nyt kiistattomana CS:GO-historian parhaana joukkueena tunnetun kokoonpanon. Vaikka Kjaerbyen on onnistunut voittaa kolme DreamHack Open -turnausta, sekä DreamHack Masters -huipputurnauksen finaali Astralista vastaan, ovat viimeiset vuodet olleet nuorelle tähdelle vaikeita.

Pelaajat ovat joukkueessa vaihtuneet niin sanotusti “sukkien lailla”, eikä suurta menestystä Major-turnauksissa ole tullut. Kjaerbye on myös viime kuukausina kärsinyt terveysongelmista, jonka vuoksi pelaaja on istunut joukkueen penkillä toukokuusta asti.

North ja Kjaerbye ilmoittivat viime perjantaina pelaajan olevan nyt vapaa agentti, eli olevan vapaa siirtymään mihin tahansa joukkueeseen, kun pelaaja on siihen valmis. Hänen tilallaan viime kuukaudet pelannut Kristoffer “Kristou” Aamand on HLTV:n mukaan tehnyt pysyvän sopimuksen organisaation kanssa.

22-vuoden iässä Kjaerbyellä on vielä lähes koko ura edessään vaikka viimeiset vuodet ovatkin jo olleet myrskyisiä ja pettymyksiä täynnä. Mikäli neLendirektin raportti pitää paikkaansa, muun muassa MAD Lions on viidettä pelaajaa vaille penkitettyään Lucas “Bubzkji” Andersenin.

Artikkelikuva: DreamHack