SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kilpapeliturnausta syytetään sopupeleistä — Mukana tunnettuja CS-joukkueita
  • Sauli
    Rautiainen

Kilpapeliturnausta syytetään sopupeleistä — Mukana tunnettuja CS-joukkueita

julkaistu: 17.02.2020 12:00

Paraikaa Itä-Euroopassa käynnissä olevaa CS:GO LEGENDS.BET L33T CUP -turnausta epäillään useista rikkomuksista, kuten huijauskeinojen käytöstä ja sopupeleistä. Sopupelit tarkoittavat tapauksia, joissa eri tahot ovat sopineet voittajan käytännössä etukäteen, esimerkiksi rahallisen hyödyn vuoksi.

Epäiltyinä kaksi joukkuetta ja järjestäjä

Syytöksien mukaan L33T CUP -turnauksen sponsori LEGENDS.BET on mahdollistanut kahden suhteellisen tuntemattoman joukkueen, Axisin ja Sking Ogresin, käyttää huijauskeinoja vaikuttaakseen otteluista tehtyihin rahapelivetoihin. Syytöksiä ovat esittäneet mm. maailman suurimman kilpapelitapahtumajärjestäjä ESL:n sosiaalisen median työntekijä Christian Andersen sekä Youtubessa suosittua Esports Talk-kanavaa ylläpitävä Jake Lucky.

Andersen julkaisi useita twiittejä, joissa hän tuo ilmi, kuinka ottelu bulgarialaisen Skin Ogresin ja ukrainalaisen Na’Vi Juniorin kesken vaikutti epäilyttävältä.

Na’Vi Junior oli Skin Ogresia vastaan käydyn kamppailun selkeä ennakkosuosikki. Ensimmäinen kartta menikin ukrainalaisjoukkueelle selvin lukemin 16-3. Toisessa kartassa uhkapelisivuston kautta lyötiin kuitenkin miljoonan ruplan (noin $15,000 dollarin) veto bulgarialaisten puolesta, minkä jälkeen Skin Ogres voitti numeroin 16-7.

Myöhemmin Na’Vi Junioreiden valmentaja Amiran “ami” Rekhviashvili twiittasi esittäen kahden eri joukkueen käyttävän turnauksessa huijauskeinoja vaikuttaakseen kertoimiin.

Yksi joukkue diskattu epärehdistä pelistä

Toinen epäilyn kohteena oleva joukkue, eurooppalainen Axis, kohtasi alkuerissä tanskalaisen Copenhagen Flamesin. Ottelu päättyi 2-0 Axisin hyväksi. Pelin jälkeen tanskalaisorganisaatio syytti vastajoukkueen käyttäytyneen epäilyttävästi ottelun aikana. Epäily varmistettiin todeksi turnausjärjestäjien diskatessa Axisin joukkueen, perusteluna yhden joukkueen pelaajan epärehellinen pelaaminen.

Tapausten tultua ilmi Esports Talkin Jake Lucky esitti epäluottamuksensa vähemmän tunnettujen joukkueiden, kuten Axis ja Skin Ogres, kutsumiselle turnauksiin, joissa pelaa tunnetumpia joukkueita kuten Nemiga, Na’Vi Junior, Copenhagen Flames ja Hellraisers. Lucky epäilee, että tuntemattomat joukkueet voivat hyötykäyttää parempia joukkueita maksimoidakseen rahapanoksien arvon.

Turnausjärjestäjät ovat uusia ja hiljaisia

Syytöksien ristitulessa oleva turnausjärjestäjä L33T Studio on suhteellisen uusi tulokas. Virallisella tilillä on Twitterissä alle kaksikymmentä seuraajaa ja sen julkaisut ovat keskittyneet vain tähän käynnissä olevaan turnaukseen. Sponsori LEGENDS.BET ei omaa edes toimivaa verkkosivustoa ja on yhtälailla uunituore toisen sponsorin, Overmanin, kanssa.

“Tämä kaikki on vain spekulaatiota, mitään ei voi täysin varmistaa vielä. En yritä paljastaa ketään, yritän vain yksinkertaisesti tuoda huomiota selkeälle todistusaineistolle siitä, että tämä koko turnaus voi olla järjestetty vain sopupelien vuoksi.”, Lucky kommentoi turnauksen tilannetta.

Sopupelejä on nähty aiemminkin. Tunnetuimpana Counter-Strike yhteisölle lienee iBUYPOWER -joukkueen tapaus vuodelta 2014, mutta jos Luckyn epäilykset osuvat oikeaan, on tämä ensimmäinen kerta, kun kokonainen turnaus on järjestetty muutaman sopupelin vuoksi.

Turnauksen järjestäjät L33T, LEGENDS.BET ja Overman eivät ole vielä kommentoineet syytöksiä.

Voit lukea tanskalaisorganisaatio Copenhagen Flamesin tiedotteen tilanteesta täältä.

Lähde: Afkgaming, Esports Talk

Kuva: Unknowncheats