SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kilpapelijoukkueen painajainen – Odottanut yli vuoden 500 000$ palkintorahojaan
  • PJ

Kilpapelijoukkueen painajainen – Odottanut yli vuoden 500 000$ palkintorahojaan

julkaistu: 17.04.2020 12:20

On kulunut vuosi siitä, kun bulgarialaisen e-urheiluorganisaatio Windigon CS:GO-joukkue yllätti kaikki voittamalla WESG 2018 Finals -turnauksen 17. maaliskuuta 2019. Finaaliottelussa se kaatoi puolalaisen AGOn 2-1 ja ansaitsi näin voitostaan 500 000$. Tai niin joukkue ainakin luuli.

World Electronic Sports Games (WESG) on kansainvälinen Kiinan Shanghaissa järjestettävä e-urheiluturnaus, jonka organisoijana toimii kiinalainen AliSports.

 

3. suurin palkintopotti CS:GOn historiassa

Puoli miljoonaa dollaria on kolmanneksi suurin koskaan Counter-Striken historiassa “jaettu” palkintopotti. Kaiken kaikkiaan turnauksessa oli määrä jakaa palkintorahoja 890 000$ edestä. Windigon epäonneksi kaikki muut joukkueet ovat jo palkintorahansa saaneet, mutta vielä vuosi turnauksen päättymisen jälkeen, ei voittajajoukkueen rahoista ole kuulunut.

Windigon lisäksi WESG-turnauksessa pelasivat kovat CS-nimet kuten G2 EsportsMIBR ja Fnatic. Turnausvoiton jälkeen Windigon pelaajat ymmärsivät potentiaalinsa ja organisaatio nosti heidän palkkojaan pitääkseen kokoonpanon kasassa. Raha oli kuitenkin tiukilla ja saamattomien palkintorahojen vuoksi organisaatio joutui irrottamaan CS:GO-joukkueensa viime vuoden marraskuussa.

 

Maksuviivästykselle monia syitä

Palkintorahavyyhti on laaja ja siihen liittyy monia eri väärinymmärryksiä sekä epäonnekkaita tapahtumia (lue tarkemmat tiedot täältä). WESGin järjestäjä kiinalainen AliSports kertoo esimerkiksi lähettäneensä palkintorahat jo moneen otteeseen, mutta saaneensa ne aina takaisin.

Syyt rahojen lähetysongelmiin liittyivät AliSportsin mukaan Windigon pankkitileihin. Windigo avasi uuden pankkitilin, jotta ongelmaan saataisiin ratkaisu, mutta tuloksetta. Koronaviruksen myötä asiat ovat viivästyneet entisestään.

Windigon suurin saavutus oli samalla parasta ja huonointa mitä olisi koskaan voinut tapahtua. Organisaation nimi nousi turnausvoiton myötä maailmalla tietoisuuteen, mutta se maksoi sille kaiken. Nyt johto sekä Windigon entiset CS:GO-pelaajat voivat vain odottaa, josko rahat saapuisivat ja tälle kaikelle saataisiin vihdoin loppu.

 

Missä Windigon pelaajat ovat nyt?

Windigon WESG-voittajakokoonpanon viidestä pelaajasta neljä ovat löytäneet sittemmin itselleen uudet CS:GO-joukkueet. Entisen kokoonpanon tähtipelaaja, Valentin “poizon” Vasilev, pelaa tällä hetkellä Complexity Gamingissa , joka on rankattu HLTV:n mukaan maailman ranking -listalla sijalle 21.

Georgi “SHiPZ” Grigorov pelaa puolestaan suomalaisen Otto “ottoNd” Sihvon kanssa c0ntactissa, Kamen “bubble” Kostadinov SMASHissa ja Yanko “blocker” Panov BLUEJAYSissa. Viktor “v1c7oR” Dyankov ei edusta tällä hetkellä mitään organisaatiota.

Voit lukea kattavamman uutisen aiheesta täältä.

Lähde: HLTV Kuva: Windigo Gaming