SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kiina rakentaa miljardin dollarin e-urheilukeskusta – Pyrkii johtavaksi videopelimaaksi
  • Sauli
    Rautiainen

Kiina rakentaa miljardin dollarin e-urheilukeskusta – Pyrkii johtavaksi videopelimaaksi

julkaistu: 12.01.2021 15:01

Kiina pyrkii tekemään Shanghaista maailman pelaamisen pääkaupungin. Tästä kertoo ilmoitus uudesta valtavasta pelikeskuksesta, jonka rakennustyöt ovat alkaneet. Projekti maksaa huikeat lähes miljardi dollaria.

hanghaiShanghain kansainvälinen uuden kulttuurin ja luovan esportsin keskus tulee saamaan 500,000 neliömetrin verran tilaa. Sen tarkoitus on taata organisaatioille ja joukkueille toimitilat ja paikan kilpailuille sekä turnauksille.

Syy suurille investoinneille löytyy esportsin kasvusta. Se oli yksi ainoita lajeja maailmanlaajuisen koronatilanteen keskellä, joka pystyi jatkamaan toimintaansa viime vuonna lähes normaalisti.

Esports on nyt isompi kuin koskaan ja se kasvaa jatkuvasti, joten areenaan liittyy suuria odotuksia. Newzoon mukaan Kiina on jo nyt rahallisesti suurin tekijä esports alalla.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun suuria esports uutisia kuullaan Shanghaista. Viime vuonna siellä järjestettiin League of Legendsin maailmanmestaruusturnaus, joka oli yksi isoimpia esports tapahtumia koskaan.

Esports keskuksen odotetaan valmistuvan vuonna 2024

Kuva: GettyImages Lähde: CNBC