SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kiina estää Dotan ja CS:GOn pelaamisen Suomen itsenäisyyspäivänä erikoisesta syystä
  • Niko
    Nikkilä

Kiina estää Dotan ja CS:GOn pelaamisen Suomen itsenäisyyspäivänä erikoisesta syystä

julkaistu: 05.12.2022 14:19

Advertisement

Kiina on monelle pelinkehittäjälle houkutteleva, mutta samalla haastava markkina-alue. Maan massiivinen ja yhä kasvava keskiluokka voi olla merkittävä tulonlähde, mutta samalla Kiinan hallinto kontrolloi asukkaidensa ajankäyttöä tavalla, joka olisi monessa muussa maassa ennenkuulumatonta.

CS:GOn tulevasta päivityksestä on bongattu mielenkiintoinen ominaisuus, joka koskee nimenomaan pelin Kiina-versiota. Peli tulee olemaan kokonaan pois käytössä huomenna, tämän kuun kuudes päivä. Syynä tähän spekuloidaan olevan Kiinan kommunistipuolueen entisen puheenjohtajan Jiang Zemin hautajaiset.

CS:GOn lisäksi myös esimerkiksi Dota 2 saa samankaltaisen päivityksen, ja tulee monien muiden pelien tavoin olemaan pelaajien saavuttamattomissa.

Kiinassa toimiminen on viime aikoina aiheuttanut kommervenkkeja muillekin pelinkehittäjille. Activision Blizzardin pelit tulevat näillä näkymin poistumaan maan sisällä kokonaan käytöstä ensi vuoden alusta, sillä yhtiö ei päässyt yhteisymmärrykseen kiinalaisen yhteistyökumppaninsa NetEasen kanssa solmimastaan jatkosopimuksesta.

Yhtiön Overwatch-liigassa pelaa tällä hetkellä neljä kiinalaisjoukkuetta: Chengdu Hunters, Guangzhou Charge, Hangzhou Spark ja Shanghai Dragons, joiden tulevaisuus on nyt kyseenalainen.

Lähde: Reddit (u/wickedplayer494) Kuvalähde: Valve