SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kaksi Eternal Firen CS-pelaajaa maksoivat kovaa hintaa hölmöilystään – Kahden vuoden bannit ja potkut
  • Perttu
    Leinonen

Kaksi Eternal Firen CS-pelaajaa maksoivat kovaa hintaa hölmöilystään – Kahden vuoden bannit ja potkut

julkaistu: 10.04.2024 18:22

Turkkilaisen Counter-Strike 2-joukkue Eternal Firen akatemiajoukkueen pelaajat Ahmet “cyber” Akpınar ja Bilgihan “Depact” Ayaz jäivät kiinni huijaamisesta sunnuntaina pelatuissa FACEIT-otteluissa. Kenties harmittomasti CS2:ssa ilmennyttä console-bugia kokeilemaan lähtenyt kaksikko maksoi kovaa hintaa tempustaan.

Eternal Fire tiedotti maanantaina X:ssä, että se on purkanut molempien pelaajien sopimukset sen jälkeen, kun FACEIT oli tiedottanut kaksikon saaneen kahden vuoden kilpailukiellon.

CS2:n on kärsinyt koko olemassaolonsa ajan huijarien valtavasti määrästä. Viikonlopun aikana paljastui, että koodit on mahdollista saada päälle yksinkertaisilla console-komennoilla. Näillä komennoilla pelaaja saa mm. viholliset näkyviin seinien lävitse.

Turkkilaispelaajat käyttivät ja testasivat juuri tätä bugia sunnuntaisessa FACEIT-ottelussaan.

FACEIT tuli tietoiseksi bugista välittömästi sunnuntaina ja se ilmoittikin virallisella tukitilillään X:ssä, että he ovat tietoisia ongelmasta ja pyrkivät edesauttamaan sen korjauksessa. FACEIT korosti viestissään vielä, että mikäli pelaajat hyväksikäyttävät bugia, aloittaa se asianmukaiset toimet hyväksikäyttäjiä kohtaan.

Huolimatonta hassuttelua tai ei, niin molemmat pelaajat saivat kahden vuoden kilpailukiellon FACEIT-alustalle sekä potkut kovassa nosteessa olevasta turkkilaisorganisaatiosta.

Kuva: Valve Lähde: HLTV