SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Jimi ”Jimpphat” Salo voitti maailman arvokkaimman CS-liigan
  • Perttu
    Leinonen

Jimi ”Jimpphat” Salo voitti maailman arvokkaimman CS-liigan

julkaistu: 12.05.2024 21:31

Jimi “Jimpphat” Salo ja MOUZ voittivat sunnuntaina huipentuneen ESL Pro Leaguen kauden 19:sta. Finaalissa MOUZ oli täysin ylivoimainen, kun se nuiji Vitalityn maanrakoon tyylipuhtaasti 3-0.

Huippuliigan voitto oli toinen perättäinen MOUZ:lle. Suomalaistaituri ja MOUZ voittivat myös ESL Pro Leaguen edellisen kauden, joka pelattiin viime syksynä CS:GO:n aikaan.

MOUZ:sta tuli samalla ainoa joukkue, joka on onnistunut voittamaan EPL:n kolme kertaa.

Voitosta MOUZ kuittasi itselleen 170 000 dollaria sekä paikan IEM Cologne 2024 -turnauksesta.

Ottelu aloitettiin Vitalityn valitsemasta Infernosta, jossa MOUZ  vei avauspuoliskon tylyin 9-3 lukemin pelatessaan CT-puolella. Mathieu “ZywOo” Herbautin tähdittämä Vitality ei saanut enää tarvittavan vahvaa otetta kartasta päästyään itse CT-puolelle vaan loppulukemat kirjattiin Infernosta 13-9 MOUZ:lle.

Toisena karttana vuorossa oli MOUZ:n valitsema Mirage. Kyseessä on Jimpphatin joukkueen paras kartta. Viimeiseltä kolmelta kuukaudelta voittoprosentti on täydet sata seitsemällä yrittämällä.

Hurja kulku Miragessa sai jatkoa, kun MOUZ voitti tällä kertaa terroristipuolella pelatessaan avauspuoliskon 9-3.

Turvallinen eromatka riitti loppuun asti, kun “hiirilauma” keräsi kliinisellä suorittamisella tarvittavat kierrosvoitot omalta CT-puoleltaan. Mirage 13-8 MOUZ:lle.

Loppulukemat 3-0 MOUZ sinetöi Nukessa, jossa sen CT-puoli toimi kuin unelma, eikä Vitality saanut otetta vastustajaan missään vaiheessa avauspuoliskoa. Taululla komeilivatkin MOUZ:n tylyt 10-2 johtolukemat, kun puolia vaihdettiin viimeistä kertaa ottelussa.

Myös Nukessa toinen puolisko oli ainoastaan kosmetiikkaa MOUZ:n ensimmäisellä puoliskolla hankkiman tuntuvan johtoaseman takia.

Viimeinen kartta sinetöitiin hyvin nopeasti numeroihin 13-5 ja MOUZ pääsi juhlimaan ansaittua mestaruuttaan.

MOUZ:n sankareita ottelussa olivat ruotsalainen Ludvig “Brollan” Brolin ja israelilainen Dorian “xertioN” Berman, jotka molemmat päättivät ottelun 1.38 ratingilla. Brollan keräsi ottelussa 46 tappoa ja XertioN 56.

Jimi “Jimpphat” Salo päätti finaalin tilastoilla 35-34 (tapot-kuolemat) ja rating 1.01.

Kaikki MOUZ:n pelaajat päättivät ottelun yli 1.00 ratingilla ja positiivisella tapot-kuolemat ratiolla.

Turnauksen MVP-palkinnon voittanut Kamil “siuhy” Szkaradek jatkoi myös hurjaa virettään finaalissa. Puolalainen jäi ottelussa peräti 19 tappoa plussan puolelle.

Vitalityn puolelta ainoastaan ZywOo ja Lotan “Spinx” Giladi ylsivät yli 1.00 ratingiin. Erityisen vaikea ottelusta muodostui William “mezii” Merrimanille, jonka tilastot olivat ikävää katsottavaa. 25-47 (tapot-kuolemat) ja ratingiksi 0.57.

Kuva: MOUZ Lähde: HLTV