SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Jimi “Jimpphat” Salo teki historiaa ensimmäisenä suomalaisena – Pelaa Counter-Striken parhaimmassa joukkueessa
  • Perttu
    Leinonen

Jimi “Jimpphat” Salo teki historiaa ensimmäisenä suomalaisena – Pelaa Counter-Striken parhaimmassa joukkueessa

julkaistu: 20.05.2024 23:00

ESL Pro League Season 19- ja BetBoom Dacha Belgrade 2024 -turnaukset kahden viikon sisään voittanut MOUZ on noussut tuoreella HLTV:n ranking-listalla ykköspaikalle.

Se tarkoittaa sitä, että Jimi “Jimpphat” Salo on suomalaisena Counter-Strike-pelaajana noussut historian ensimmäistä kertaa piikkipaikalle. Ykkössija on myös MOUZ:n organisaatiolle ensimmäinen.

Saksalaisorganisaatio on ollut historiansa aikana ranking-listan kakkonen kolmeen otteeseen, kolmen eri pelinjohtajan aikana. Chris “chrisJ” De Jong, Finn “karrigan” Andersen ja Kamil “siuhy” Szkaradek onnistuivat kaikki nostamaan MOUZ:n toisella sijalle.

Lopulta puolalaisen Siuhyn, Jimi “Jimpphat” Salon, Ludvig “Brollan” Brolinin, Dorian “xertioN” Bermanin ja Adam “torszi” Torzsaksen avulla MOUZ onnistui tekemään historiaa.

MOUZ puksuttaa tällä hetkellä mukavassa kymmenen ottelun voittoputkessa. Tähän voittokulkueeseen mukaan mahtuvat kaksi 3-0 finaalivoittoa, kun MOUZ kaatoi ensin EPL:n finaalissa Vitalityn 3-0 ja perään BetBoom Dacha -turnauksen finaalissa Spiritin samaisin 3-0 lukemin.

Seuraavaksi MOUZ ja Jimpphat nähdään IEM Dallas -turnauksessa, joka startataan 27. päivä maanantaina.

MOUZ:n napattua rankingin ykkössijan, putosi FaZe Clan toiseksi. Natus Vincere ja Aleksi “Aleksib” Virolainen löytyvät kolmannelta sijalta.

Eetu “sAw” Saha ja Heroic ovat puolestaan kolmastoista ja suomalaisorganisaatio ENCE #21.

Suomalaisjoukkueista ykkösenä jatkaa HAVU, joka löytyy uudelta listalta sijalta 86.

Aiempi ennätys suomalaisjoukkueilla tai pelaajilla HLTV:n rankingissa on ollut sija 2. Tähän ovat yltäneet Miikka “SuNny” Kemppi, ENCE:n suomalaisjoukkue, Aleksib sekä Aleksi “allu” Jalli.

Stephanie Lindgren ESL FACEIT Group Lähde: HLTV