SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
JES! Aleksi “Aleksib” Virolainen välieriin huipputurnauksessa – “Yksi parhaimmista CS-peleistä”
  • Sauli
    Rautiainen

JES! Aleksi “Aleksib” Virolainen välieriin huipputurnauksessa – “Yksi parhaimmista CS-peleistä”

julkaistu: 26.11.2022 02:12

Suomalaisen CS:GO-kapteeni Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Ninjas in Pyjamas on edennyt välieriin BLAST Premier Fall Finals -huipputurnauksessa! Valtava voitto tuli puolivälierissä, kun Pohjoismainen sekajoukkue päihitti maailman parhaimman pelaajan, Aleksandr “S1mple” Kostylievin, edustaman Natus Vinceren 2–1.

Kartoiksi otteluun valikoituivat Inferno, Mirage ja Overpass.

Ninjas in Pyjamasin karttavalinta Inferno alkoi loistavasti. T-puolen taktiikat toimivat, ja suomalaisen joukkue sai kasaan lupaavan 9–6 johtoaseman. Aleksib heitti läpi ottelun ilmiömäisiä kranaatteja, ja 842 Utility Damagen siivittämänä NIP vei kartan nimiinsä 16–10. Infernon paras pelaaja oli Frederik “REZ” Sterner 1.35 ratingilla.

Toinen kartta oli Natus Vinceren valinta Mirage. Ottelu oli äärimmäisen tiukka, ensin Navi karkasi 8–1 johtotilanteeseen, mutta NIP vastasi, ja otti ilmiömäiset 13 erää peräkkäin. Navi heräsi pelin loppuvaiheessa ja kartta eteni jatkoajalle, jossa ukrainalaisjoukkue oli lopulta parempi 22–19

Aleksib kuvaili ottelun jälkeen Miragen olleen “yksi parhaista cs-peleistä, mitä olen koskaan pelannut”.

“Ei toki ollut yleisöä, mutta oli hauska peli, kun molemmat joukkueet käytti erilaisia midgame-taktiikoita. – – Siinä pelissä oli ylipäänsä paljon erilaisia hetkiä, ei ollut tylsää. Hitto että hävittiin, mutta oli tosi hauskaa ja meillä oli hyvä preppi Overpassiin.”

Aleksib oli oikeassa, ratkaiseva kartta Overpass oli pitkälti ninjojen hallussa koko pelin ajan. Aiemmin sarjassa hieman uinahtanut Ludvig “Brollan” Brolin johdatti kauttaaltaan hyvin pelannut miehistöä yhteensä 25 kaadollaan. NIP vei Overpassin nimiinsä lopulta 16-10, ja koko sarjan 2–1.

Huomenna Ninjas in Pyjamas kohtaa Kööpenhaminan Royal Arenalla maailman parhaimpana joukkueena pidetyn Faze Clanin. Näet ottelun suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

“Jos me pelataan samalla tavalla kuin tänään, niin meillä on hyvät mahdollisuudet huomenna. Nyt ollaan voitettu yks top5-tiimi, joka on ollu pitkään tavoitteena ja tuohan tämä [Navin voittaminen] hyvää itsevarmuutta. Odotetaan paljon pelaamista yleisön edessä, Riossa ei päästy. Ollaan hyvä yleisöjoukkue”, Aleksib kommentoi Fazen kohtaamista areenalla.

Kuva: Blast