SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
KSCERATO & Fallen
  • Perttu
    Leinonen

Jaossa unelmia ja pettymyksiä – PGL Major Copenhagen -turnauksen neljäs pelipäivä tarjoaa kolme tiukkaa ottelua

julkaistu: 20.03.2024 10:07

PGL Major Copenhagen -turnauksen avausvaihe eli Opening Stage on enää viimeistä silausta vaille valmis. Tänään on luvassa kolme kappaletta huippujännittäviä otteluita, joiden voittajat nappaavat itselleen viimeiset paikat siirryttäessä Elimination Stagelle.

Turnauksen toisessa vaiheessa vastustajia odottelevat jo Natus Vinceren kapteeni Aleksi “Aleksib” Virolainen ja MOUZ:n Jimi “Jimpphat” Salo. Suomalaispelaajat pääsevät avaamaan oman major-turnauksensa huomenna, kun Elimination Stage alkaa.

Pelaajatcom näyttää tänään Twitch-kanavallaan päivän ensimmäisen ratkaisuottelun. Katsojien seurana tänään ovat Aleksi “oonraimo” Takkinen ja Olli “sLowi” Pitkänen.

Päivän muut ottelut ovat katsottavissa Elisan Twitch-kanavalta.

Päivän ottelut:

 

Legacy-TheMongolz 14:00 – Pelaajatcom näyttää

Brasilialaisjoukkue Legacy on yllättänyt monet tässä turnauksessa yltämällä näinkin pitkälle. Nyt se saa vastaansa ratkaisuottelussa TheMongolzin, joka on täysin lyötävissä.

Legacy aloitti turnauksen komealla voitolla FURIA:sta, jonka jälkeen se kärsi tappiot Cloud9:lle ja GamerLegionille. Eilen Legacy lähetti kuitenkin kotimatkalle yhden avausvaiheen ennakkosuosikeista, kun se kaatoi Apeksin tyylikkäästi 2-0.

TheMongolz aloitti oman turnauksensa puolestaan kahdella tappiolla, kun Eternal Fire ja ECSTATIC olivat sitä vahvempia. Aasian ylpeys on onnistunut kuitenkin sen jälkeen voittamaan jo kaksi pakkovoitto-ottelua kaatamalla ensin AMKAL:n ja perään Lynn Visionin.

Todella tasainen match-up, jonka voittajaa on vaikea ennustaa. Molemmat joukkueet ovat pelanneet viihdyttävää CS:ää turnauksessa.

Karttavedossa Legacy poistaa Miragen ja TheMongolz Vertigon.

Legacyn oma valinta kohdistunee todennäköisimmin Overpassiin, jota TheMongolz pelaa harvakseltaan. Inferno ja Ancient ovat myös hyviä karttoja Legacylle, mutta Overpass tarjoaisi sille eniten etua vastustajaan nähden.

TheMongolzilla on edessään hankalampi päätös. Se viihtyy hyvin Ancientissa ja Infernossa, mutta kyseiset kartat ovat myös brassijoukkueen hallussa.

Nuke voisi tuoda sille eniten etua Legacyyn nähden, mutta se hävisi turnauksen kaksi ensimmäistä otteluaan juuri Nukessa. Riittääkö usko oman tekemiseen kyseissä kartassa?

Legacy saa hieman etua karttavedosta. Lähtökohdat otteluun ovat kuitenkin supertasaiset.

Arvio: Kolme karttaa. Legacy jatkoon.

Imperial-GamerLegion 17:00

Molemmilla joukkueilla oli jo eilen mahdollisuus napata jatkopaikka itselleen, mutta kumpikin joukkueista kärsi tappiot 2-1 saldolla pelanneiden ottelussa.

Imperial hävisi eilen avausvaiheen isoimmalle yllättäjälle ECSTATIC:lle tiukan väännön päätteeksi 2-1. GamerLegion hävisi puolestaan niin ikään kolmen kartan ottelussa Eternal Firelle.

Imperial on ollut turnauksessa hitusen vakuuttavampi kuin GamerLegion, mutta GamerLegion on kuitenkin perustasoltaan brasilialaisia vahvempi.

Lähtökohdat tähänkin otteluun ovat todella tasaiset.

Karttavedossa Ancient ja Anubis suljetaan pois. GamerLegionin valinnan pitäisi olla selvä. Se valitsee oman parhaan karttansa Overpassin.

Imperialilla on puolestaan enemmän valinnan varaa karttavedossa. Pöydälle jäävät vielä sen eniten pelaamat kartat Nuke ja Mirage. Kartat, jotka eivät kuulu GamerLegionin vahvimpiin karttoihin.

Tarjolla olisi kuitenkin myös Inferno, jossa GamerLegionin voittoprosentti on pyöreät nollat. Eternal Fire pölläytti viimeksi eilen GamerLegionin juuri Infernossa tylyin 13-2 lukemin.

Riippuen Imperialin valinnasta mahdolliseksi – ja tässä ottelussa jopa todennäköiseksi – ratkaisukartaksi jää todennäköisimmin Nuke. Vertigon päätymistä kolmanneksi kartaksi Imperial tuskin sallii, sillä se oli eilen siinä todella suurissa ongelmissa.

Arvio: Se kummanko joukkueen yksilöt onnistuvat tiukassa paikassa paremmin ratkaisee paljon. Imperial saa karttavedosta hieman etua, sillä GamerLegionin valinta Overpass ei ole sille pahin mahdollinen kartta. Imperial jatkoon 2-0.

SAW-FURIA 20:00

Illan huipentaa portugalilaisen SAW:n ja kuilun partaalta nousseen FURIA:n välinen taistelu.

SAW:lla on ollut jo kaksi mahdollisuutta varmistaa paikkansa turnauksen seuraavassa vaiheessa. Se hävisi kuitenkin ensin Cloud9:lle 2-0 ja eilen yllättäen myös paiN Gamingille 2-0. Tänään tappioon ei ole enää varaa tai elämänsä kevättä pelaavan portugalilaisjoukkueen matka tyssää tähän.

FURIA on puolestaan selvittänyt jo kaksi pakkovoitto-ottelua, kun se kaatoi ensin KOI:n 2-0 ja eilen suomalaisorganisaatio ENCE:n samaisin 2-0 lukemin.

Joukkueet tulevat tähän otteluun hyvin erilaisista lähtöasetelmista. SAW aloitti turnauksen räväkästi ja näytti painelevan vakuuttavasti jatkoon avausvaiheesta. Kaksi epäonnistumista kuitenkin tuntuvat väistämättä major-tasolla kokemattomien pelaajien takaraivossa.

FURIA pelasi puolestaan turnauksen alussa todella surkeasti ja näytti siltä, että joukkue suuntaa takaisin Brasiliaan ensimmäisellä paluulennolla. Kokenut joukkue kaivoi kuitenkin tiikerinsilmän esiin, kun sitä tarvittiin. Itseluottamus on palannut joukkueen pelaamiseen.

Karttaveto suosii SAW:a. Se poistaa Miragen, joka olisi sopinut FURIA:lle loistavasti.

FURIA poistaa puolestaan Anubiksen, jota se ei pelaa laisinkaan.

Kahdessa edellisessä ottelussa SAW on luottanut omaan parhaaseen karttaansa eli Nukeen. Molemmilla kerroilla se on kärsinyt niissä tappiot. Nuke on edelleen varteenotettava vaihtoehto, mutta FURIA tykkää myös ydinvoimalakartasta.

Toinen ja todennäköisempi vaihtoehto on Overpass, jossa SAW:n voittoprosentti on täydet sata.

FURIA:n valintaa on vaikeampi ennustaa. Vertigo on kenties sen paras vaihtoehto, mutta on mielenkiintoista seurata löytyykö siltä jotain ylimääräistä ässää hihasta tähän paikkaan.

Arvio: SAW on pelannut läpi kevään kerrassaan erinomaista CS:ää. Nyt se on kuitenkin aivan uudenlaisessa painetilanteessa, tilanteessa jonka kaltaisista sillä ei löydy aikaisempia kokemuksia.

FURIA on puolestaan paljon kokeneempi joukkue. Vaikka brasilialaiset ovatkin pelanneet todella ailahtelevasti, niin kokemus on näissä tilanteissa valttia.

Kaike “KSCERATO” Cerato ja Gabriel “Fallen” Toledo ovat pelaajia, joita kukaan ei halua kohdata näin isojen panosten ja paineiden ottelussa.

FURIA jatkoon 2-1.

Kuva: PGL Lähde: HLTV