SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
JANOn matka major-karsinnoissa päättyi pettymykseen – Aleksib ja NaVi jatkoon puhtaalla pelillä
  • Perttu
    Leinonen

JANOn matka major-karsinnoissa päättyi pettymykseen – Aleksib ja NaVi jatkoon puhtaalla pelillä

julkaistu: 20.01.2024 10:57

Suomalaisjoukkue JANOn matka PGL Major Copenhagen -turnauksen suljetuissa karsinnoissa päättyi eilen illalla kolmanteen tappioon. CS2:n ensimmäinen major-turnaus jäi siis suomalaispoppoon haaveeksi, kun Permitta kaatoi JANOn putoamisottelussa puhtaasti 2-0.

Satumaisesti avoimista karsinnoista itsensä jatkoon pelannut JANO ei pystynyt enää suljetuissa karsinnoissa venymään urotekoihin. Tappiot 3DMAX:lle ja OG:lle avauspäivänä pakottivat JANOn pelaamaan jo toisena pelipäivänä säilymisestä turnauksesta.

Puolalaisjoukkue Permitta voitti ottelun avauskarttana pelatun JANOn valitseman Ancientin leikitellen 13-3.

Toisena karttana pelatussa Permittan valitsemassa Overpassissa suomalaisjoukkue syttyi taistelemaan ja oli todella lähellä venyttää ottelun kolmanteen karttaan.

JANO aloitti Overpassin CT-puolelta johon se sai hieman takkuisen startin, kun Permitta siirtyi 4-1 johtoasemaan. Tästä homma lähti kuitenkin rullaamaan oikeaan suuntaan ja JANO voitti kaikki loput CT-puolen kierrokset Aleksi “allu” Jallin johdolla, joka pelasi häikäisevän avauspuoliskon. Avauspuolisko 8-4 JANOn nimiin.

JANO onnistui voittamaan toisen puoliskon kakkoskierroksen ja rikkomaan puolalaisten ekonomian täysin. Näytti siltä, että kolmas kartta on väistämättä edessä, kun JANO siirtyi 11-5 johtoon ja Permitta jatkoi edelleen repaleisten ostojen pakottamista CT-puolellaan.

Kierros numero 17:sta käänsi kuitenkin koko kartan kulun. Puolalaisten osto oli kierrokselle jälleen todella heikko, mutta niin vain joukkue onnistui kääntämään kierroksen omiin nimiinsä huolimatta siitä, että avaustappokin meni JANOn nimiin kyseisellä kierroksella.

Tästä lähti käyntiin Permittan nousu, joka ei pysähtynyt. Kahdeksan kierrosvoittoa putkeen puolalaisille ja JANOn matka suljetuissa karsinnoissa oli tullut päätökseensä.

Huolimatta heikosta menestyksestä suljetuissa karsinnoissa, voi suomalaisjoukkue poistui kuitenkin paikalta leuka pystyssä. Eteneminen suljettuihin karsintoihin oli jo kova temppu JANO:lta ja tästä on hyvä ammentaa kohti vuoden 2024 muita turnauksia.

Aleksi “Aleksib” Virolaisen Natus Vincere paineli puolestaan kolmannen voiton myötä suoraan RMR-turnaukseen. Eilen NaVin kovan kunnon sai kokea Virtus.pro, joka kaatui suoraan 2-0 Aleksib:n joukkojen käsittelyssä.

NaVi osoitti todellista sitkeyttä molemmissa kartoissa. Se nousi ensin sensaatiomaisesti 19-16 jatkoaikavoittoon Overpassissa oltuaan sitä ensin tappiolla jo peräti 9-1!

Toisessa kartassa Virtus.pro karkasi jälleen aluksi jo turvallisen tuntuiseen johtoasemaan, kun se johti Anubista parhaimmillaan 8-1. Tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan NaVi osoitti jälleen raudanlujaa selkärankaa ja vei kartan lopulta nimiinsä jatkoajan jälkeen 16-12.

Justinas “jL” Lekavicius 50 tapollaan ja Ihor “w0nderful” Zhdanov 52 tapollaan olivat NaVin ykköstykkejä komeassa voitossa. Todella vakuuttavat kolme ottelua NaVilta ja RMR-paikka varmistui helpoimman kautta.

Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ koki puolestaan yllätystappion Eternal Firelle 2-0 saldolla pelanneiden ottelussa. Turkkilaisjoukkue oli vahvempi 2-1 varmistaen näin itselleen paikan RMR-turnauksesta. MOUZ joutuu jatkamaan kolmannen voiton metsästystä tänään ottelussa Spiritia vastaan.

Suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Sahan Heroic pelaa tänään puolestaan IKLAa vastaan. Ottelun häviäjä putoaa karsinnoista.

Kuva: Stephanie Lindgren, BLAST Premier