SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
JANO pakkovoiton edessä – Aleksib ja Jimpphat vain voiton päässä jatkoonpääsystä
  • Perttu
    Leinonen

JANO pakkovoiton edessä – Aleksib ja Jimpphat vain voiton päässä jatkoonpääsystä

julkaistu: 19.01.2024 13:30

Tänään on luvassa jännittävä ilta Counter-Strike 2:n suljetuissa major-karsinnoissa, kun suomalaisjoukkue JANO on pakkovoiton edessä, mikäli se aikoo pitää vielä major-unelmansa elossa. Lisäksi Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama Natus Vincere ja Jimi “Jimpphat” Salon MOUZ pelaavat paikoista RMR-turnaukseen eilisten voittojen siivittämänä. Eetu “sAw” Sahan valmentama Heroic puolestaan parantelee asemiaan eilisen 1-1-tuloksen jälkeen. Tarjolla on siis kolme herkullista BO3-suomalaisottelua sekä yksi BO1!

Pelaajatcom seuraa suomalaisotteluita jälleen läpi illan Twitch-kanavallaan!

Suljetuissa major-karsinnoissa kahteen lohkoon jaetut 32 joukkuetta taistelevat 16:sta suorasta paikasta Euroopan RMR-turnaukseen, joka on jälleen askeleen lähempänä maaliskuussa pelattavaa PGL Major Copenhagen turnausta.

Heroic vs. KOI 17:00

Sahan kipparoima Heroic pelaa 1-1 saldolla pelaavien joukkueiden ottelun KOI:ta (entinen Movistar Riders) vastaan.  BO1-ottelun voittaja menee jatkopaikan ratkaisevaan BO3-otteluun, häviäjä puolestaan BO3-eliminaatio-otteluun. Panokset ovat siis kovat.

Eilen Heroic hävisi MOUZ:lle, mutta päihitti FORZEN. KOI puolestaan päihitti Spiritin, muta hävisi AMKALille.

Ottelusta tulee todennäköisesti tasainen ja BO1 pitää myös mahdollisuudet yllätyksiin korkealla.

Natus Vincere vs. Virtus.pro 18:00

Aleksib ja NaVi saavat tänään vastaansa 2-0 saldolla pelaavien joukkueiden kohtaamisessa Virtus.pron. BO3-ottelun voittaja etenee RMR-turnaukseen, kun häviäjä puolestaan jatkaa matkaansa edelleen suljetuissa karsinnoissa.

NaVi otti eilen vakuuttavat voitot sekä ECSTATIC:sta, että 9Pandasista. Virtus.pro voitti puolestaan SINNERS:n ja SAW:n.

Todella herkullinen ja mielenkiintoinen ottelu kahden huippujoukkueen välillä. Eilinen oli lähinnä lämmittelyä molemmille joukkueille, mutta nyt panokset nousevat rutkasti.

Virtus.pro lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina. Se saa hieman etua NaViin nähden karttavedosta. NaVi poistaa Vertigon, joten Virtus.pro:lle jää valittavakseen kaksi sen erinomaista karttaa, Overpass ja Ancient.

Virtus.pro poistaa puolestaan Nuken, joten NaVin valinta on suurella todennäköisyydellä Anubis.

Todella pienten marginaalien ottelu, jossa kolme karttaa on todella lähellä. NaVi esiintyi eilen pirteästi, mutta kuten todettua, tämänpäiväinen haaste on aivan eri luokkaa kuin eiliset.

Eternal Fire vs. MOUZ 18:00

Jimpphat ja MOUZ olivat eilen voitokkaita, kuten myös heidän illan vastustajansa Eternal Fire. Ottelussa on samat panokset kuin NaVin ja Virtus.pron ottelussa.

MOUZ kaatoi eilen EYEBALLERSIN ja Heroicin, kun Eternal Fire nitisti puolestaan PERAn ja IKLAn.

Turkkilaisjoukkue Eternal Fire sai eilen suhteellisen helppoja vastustajia vastaansa. Nyt haaste on aivan toista luokkaa kuin eilen.

HLTV:n ranking-listan 3. majaileva MOUZ menetti tähtipelaajansa David “Frozen” Cernanskyn viime vuoden lopulla. Tilalle hankittu Ludvig “Brollan” Brolin on tullut kuitenkin joukkueeseen sisään loistavasti. Ruotsalainen oli eilenkin turnauksen avausotteluissa takuuvarma ja teki paikoitellen tuhoisaa jälkeä.

MOUZ ei voi kuitenkaan aliarvioida Eternal Firea. Turkkilaisjoukkueella on nimittäin oma talismaaninsa, Ismailcan “XANTARES” Dörtkardes, joka on parhaana päivänään pysäyttämätön ja voi kääntää henkilökohtaisilla suorituksilla karttoja ja otteluita joukkueelleen.

MOUZ lähtee otteluun joka tapauksessa ennakkosuosikkina. Karttavedossa se poistaa Anubiksen ja valitsee omaksi kartakseen todennäköisimmin Miragen, jota se on pelannut eniten. Myöskin Nuke on varteenotettava vaihtoehto, sillä turkkilainen vastustaja ei pelaa sitä paljoakaan. Ancient ei ole myöskään täysin ulkona kuvioista, joten MOUZ:lla riittää pohdittavaa karttavedossa.

Eternal Fire nappaa karttavedossa pois Infernon. Sen valintaa kohdistunee Overpassiin tai Vertigoon. Overpassissa joukkueella on tällä hetkellä paras voittoprosentti, mutta se on pelannut Vertigoa todella paljon varsinkin viime vuonna.

MOUZ voittoon, mutta Eternal Fire voi napata kartan ja pakottaa ottelun täydeksi kolmen kartan väännöksi.

PERMITTA vs. JANO 21:00

Suomalaisillan CS2:n parissa kruunaa JANOn pakkovoitto-ottelu, jossa se kohtaa puolalaisen PERMITTAn. Puolalaisjoukkueet tulivat JANO:lle tutuiksi avoimissa karsinnoissa, kun se kaatoi voitokkaassa runissaan 9INE:n ja Anonymon eeppisten vaiheiden jälkeen.

JANO hävisi siis eilen ensin 3DMAX:lle ja perään OG:lle. PERMITTA taipui puolestaan ensin BIG:n käsittelyssä ja seuraavaksi Zero Tenacity oli puolalaisia vahvempi.

PERMITTA on ottelun pienoinen ennakkosuosikki. Lähtökohdat otteluun ovat todella herkulliset jo siinäkin mielessä, että molempien on pakko voittaa. Häviäjä joutuu lopettamaan unelmoinnin major-paikasta välittömästi.

Karttavedossa JANO poistaa Vertigon ja PERMITTA Infernon. PERMITTAn valinta on todennäköisesti Nuke tai Anubis. Nukessa sillä on paras voittoprosentti, mutta Anubiksen valintaa puoltaisi se, että JANOn voittoprosentti näyttää siinä tällä hetkellä nollaa.

JANOn karttavalinnaksi uskoisin valikoituvan Ancientin. Suomalaisjoukkueella on siinä paras voittoprosentti ja positiivisia muistijälkiä edellisestä karsinnasta. JANO kaatoi sekä 9INE:n, että Anonymon juurikin Ancientissa. Molemmissa otteluissa sillä oli omat vaikeutensa kyseisessä kartassa. Inferno on kuitenkin poissa pelistä, joten vaihtoehtojakaan, tai ainakaan hyviä sellaisia, ei ole paljoa.

Tänään JANOn kokeneelta osastolta vaaditaan myös onnistumisia. Aleksi “allu” Jalli ja Jani “Aerial” Jussila olivat eilen vain varjoja parhaastaan. Nyt molempien täytyy astua esiin ja mikäli se tapahtuu on JANO:lla kaikki eväät lyödä puolalaisjoukkue. Toista ohipäivää joukkue ei kestä suomalaislegendoiltaan.

Kolmen kartan trilleri, josta suomalaisjoukkue poistuu voittajana ja jatkaa taisteluaan suljetuissa karsinnoissa!

KUVA: MOUZ