SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Iso CS:GO-päivitys: Suosikkikartta Dust 2 poistettu, yllätys tilalle, AWP:ta heikennetty…
  • Toimitus

Iso CS:GO-päivitys: Suosikkikartta Dust 2 poistettu, yllätys tilalle, AWP:ta heikennetty…

julkaistu: 19.11.2022 10:00

Advertisement

Pelinkehittäjä Valve on julkaissut merkittävän päivityksen Counter-Strike: Global Offensiveen. CS:GO:n kehittäjä pistää laajimmat uudistukset ulos yleensä isoimpien turnauksien jälkeen, näin myös tällä kertaa, sillä IEM Rio Major päättyi alle viikko sitten.

Mukanaan updeitti tuo suuria muutoksia: legendaarinen Dust 2 lähtee aktiivisesta karttavalikoimasta, ja tilalle tulee yllättävä nimi Anubis. AWP-tarkkuuskivääriä on heikennetty ensimmäistä kertaa vuosiin, sillä lippaassa on jatkossa jäljellä enää 5 luotia entisen 10 sijaan. Lisäksi viime aikoina CT-pelaajien ykkösaseena ollut M4A1-S sai jälleen heikennystä, tällä kertaa pitkän matkan tehokkuuteensa. Aiemmin  tänä vuonna pyssyn, jota yleisesti pidetään liian tehokkaana, lipaskokoa pienennettiin.

Dust 2:n lähtö sai vaihtelevaa palautetta. Monet ammattilaiset ja yhteisön jäsenet olivat valmiita kokeilemaan jotain uutta, onhan Dust 2 pelin vanhimpia ja pelatuimpia karttoja. Kotikarttanaan Dustia pitävän BIG-joukkueen kapteeni tabseN puolestaan naureskeli ironisesti Twitterissä.

“Mitä te oikein teitte?? Tämä on loppumme”, saksalainen, jolle muutos todella tarkoittaa päänsärkyä, hekotteli.

Odotusten vastaisesti Dust 2:n korvaajaksi eivät tulleet pitkään odotetut Cache, Cobblestone tai Train. Korvaavaksi kartaksi valikoitui Anubis, jota Valve on päivittänyt runsaasti viime aikoina. Muinaisen Egyptin raunioihin sijoittuva yhteisön luoma kenttä julkaistiin peliin alunperin maaliskuussa 2020. Voit tutustua Anubikseen lisää alla olevan videon kautta. (Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä)

Dust 2 on edelleen pelattavissa eri pelimuodoissa, se poistuu ainoastaan aktiivisesta karttavalikoimasta, johon kuuluvat kentät ovat niitä, joita pelataan ammattilaisturnauksissa ja virallisissa otteluissa. Dust 2 on ollut poissa aiemminkin, joten on todennäköistä, että vanhus tekee vielä paluun isoimpiin turnauksiin.

AWP- ja M4A1-S -päivitykset yhdistettynä uuteen karttaan pitävät pelin tuoreena ja tulevat todennäköisesti muuttamaan CS-ammattilaistason voimasuhteita. Joukkueet joutuvat opettelemaan uuden kartan, ja karttoja, sillä monien joukkueiden kuuden kentän karttavalikoimaan on kuulunut Dust 2. Pelin meta tulee siis muuttumaan jälleen, ja se on otollinen hetki uusille joukkueille nousta parrasvaloihin ja kasuaalipelaajille nostaa tasoaan.

Kaikki eivät ole kuitenkaan innoissaan. Muun muassa CS-kommentaattori Duncan Shields oli päivitykseen pettynyt, kutsuen nykyistä karttavalikoimaa huonoimmaksi koskaan. Mitä mieltä itse olet?