SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ikoninen CS:GO-organisaatio konkurssiin – Pelaajat ostivat heti tarrojaan markkinoilta: “He varmistavat, että he saavat irtisanomiskorvauksensa”
  • Juuso
    Syngelmä

Ikoninen CS:GO-organisaatio konkurssiin – Pelaajat ostivat heti tarrojaan markkinoilta: “He varmistavat, että he saavat irtisanomiskorvauksensa”

julkaistu: 03.05.2023 05:00

 

Tanskalaisen esports-organisaation Copenhagen Flamesin toimitusjohtaja Steffen Thomsen jakoi maanantaina suru-uutiset Twitterissä: organisaatio on hakeutunut konkurssiin.

Thomsenin mukaan organisaatio on työskennellyt väsymättä edellisen puolen vuoden ajan, jotta organisaation rahoitus säilyisi ja taloudellinen tilanne saataisiin pelastettua.

Organisaatio yritti parhaansa mukaan päästä mukaan eri kumppanuusturnauksiin ja majoreille sen jälkeen, kun joukkue näytti menestyksen merkkejä jo hajonneen kokoonpanon kanssa, johon kuuluivat muun muassa Rasmus “HooXi” Nielsen ja Jakob “jabbi” Nygaard.

Kun taloudelliset ongelmat alkoivat vuoden alussa, Copenhagen Flames joutui lakkauttamaan Fortnite-kokoonpanonsa. Organisaatio etsi uusia rahoittajia Thomsenin johdolla, mutta vaikeassa taloudellisessa tilanteessa oleva esports-maailma ja siihen liittyvät valtavat riskit saivat sijoittajat kieltäytymään kerta toisensa jälkeen.

Lopulta Thomsen ei voi muuta kuin kiittää kaikkia Copenhagen Flamesiin kuuluneita ihmisiä ja todeta, ettei organisaatio pysy enää hengissä. Organisaation viimeiseksi CS:GO-kokoonpanoksi jäänyt joukkue pelaa parhaillaan ilman organisaatiota ex-Copenhagen Flames -nimellä.

Voit lukea Steffen Thomsenin kirjeen konkurssiin hakeutumista koskien englanniksi kokonaisuudessaan täältä.

Dust2.us:n toimittaja “Scoobster”, muistuttaa Twitterissä, miten hyviä pelaajia Copenhagen Flames on pystynyt kasvattamaan. Edellä mainittujen jabbin ja HooXin lisäksi organisaatiosta ovat nousseet huipulle muun muassa Ismail “refrezh” Ali, Fredrik “roeJ” Jørgensen, Asger “Farlig” Jensen, René “TeSeS” Madsen, Nico “nicoodoz” Tamjidi ja Rasmus “Zyphon” Nordfoss.

Copenhagen Flamesin viimeisiksi pelaajiksi jääneet henkilöt alkoivat ostaa kovalla vauhdilla organisaation joukkue- ja pelaajatarroja Steamin kauppapaikalta. Asiasta kertoi Twitterissä Dennis Davis.

– He varmistavat, että he saavat irtisanomiskorvauksensa, hän kirjoittaa Twitterissä.

Entisen CS:GO-ammattilaisen ja nykyisin Tanskan televisiolle työtä tekevä Lucas “Bubzkji” Andersen vihjasi Twitterissä, että Copenhagen Flamesin lisäksi myös toinen tanskalainen organisaatio, Tricked, olisi sekin hakeutunut konkurssiin.

Tricked vahvistaa uutisen omalla Twitter-tilillään tanskaksi. Twiitistä tunnistaa nopeasti sanan “konkurs”, eli “konkurssi”, jota seuraa särkyneen sydämen emoji. Organisaatio ilmoitti konkurssista 17. huhtikuuta.

Myös kolmas tanskalainen esports-organisaatio Heroic, on kärsinyt viime kuukausina taloudellisista haasteista. Uutisoimme marraskuussa 2022, että Heroic joutui erottamaan ison siivun silloisista työntekijöistään sekä ottamaan lisää lainaa.

Lue lisää: Heroic antoi potkut huomattavalle osalle työntekijöistään

Lähteet: Copenhagen Flames, Tricked | Kuva: PGL