SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
IEM Katowicen huipputurnaus käyntiin tänään – ENCE aloittaa matkansa Play-in-vaiheesta
  • Perttu
    Leinonen

IEM Katowicen huipputurnaus käyntiin tänään – ENCE aloittaa matkansa Play-in-vaiheesta

julkaistu: 31.01.2024 16:31

Legendaarinen Counter-Strike turnaus IEM Katowice käynnistyy tänään. Turnaus starttaillaan Play-in-vaiheella, jossa 16 joukkuetta taistelevat kahdeksasta paikasta itse varsinaiseen turnaukseen. Puolassa Katowicessa pelattavassa turnauksessa on mehevä miljoonan dollarin palkintopotti, josta voittajajoukkue kuittaa itselleen 400 000 dollaria.

Play-in-vaihe pelataan double-elimination systeemillä, jossa kahdella tappiolla olet ulkona ja kahdella voitolla jatkossa. Avauskierros pelataan BO1-otteluina, mutta muut kierrokset BO3-otteluina.

Itse varsinaisessa turnauksessa seuraa itselleen odottelevat Vitality, FaZe Clan, Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Natus Vincere, Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ, G2, Complexity, Monte ja Falcons.

Play-in-vaihe pelataan keskiviikko-perjantai akselilla ja päätapahtuma käynnistyy tämän viikon lauantaina. Turnauksen finaali pelataan 11. päivä helmikuuta.

Play-in-vaiheessa mukana ovat suomalaisorganisaatio ENCEn lisäksi, Virtus.pro, Cloud9, FURIA, Apeks, Astralis, Spirit, Eternal Fire, BIG, BetBoom, GamerLegion, Heroic, TheMongolz, M80, Rooster ja Rebels.

Käydään seuraavaksi läpi turnauksen avausosioon osallistuvat joukkueet.

Ennakkosuosikit

Virtus.pro

Virtus.pro majailee HLTV:n ranking-listalla sijalla 4. ja se kohtaa avausottelussaan melkein sata pykälää alempaa löytyvän Roosterin. Australialaisjoukkueella ei pitäisi olla mitään saumaa avausottelussa. Virtus.pro:n seuraavan kierroksen vastustaja on GamerLegion-M80 ottelun voittaja, joten VP jatkoon suoraan kahdella voitolla.

Potentiaali edetä todella pitkälle myös puolalaisyleisön edessä päätapahtumassa.

Spirit

BLAST Premier Spring Groups -turnauksessa varamiehisenä esiintynyt Spirit pääsee IEM Katowicen turnaukseen jälleen täydellä kokoonpanolla. Avausottelussa vastassa Apeks, josta ei pitäisi olla liiemmälti päänvaivaa Danil “donk” Kryshkovetsin tähdittämälle joukkueelle.

Toisella kierroksella olisi näin ollen vastassa TheMongolz-FURIA ottelun voittaja. Tulipa vastaan kumpi tahansa ei Spiritillä pitäisi olla ongelmia. Jatkoon suoraan kahdella voitolla.

Astralis

Tanskalaisjoukkue kohtaa heti avausottelussaan Heroicin. Vaikka Astralis kompastuisikin ailahtelevasti esiintynyttä Eetu “sAw” Sahan valmentamaa joukkuetta vastaan, on kyseessä niin laadukas nippu, että päätapahtuman pitäisi kutsua joukkuetta.

Joukkue voitti BLAST Premier Spring Groupseissa kertaalleen Vitalityn ja oli  lähellä kaataa maailman ykkösjoukkueen jopa toistamiseen, mutta hävisi pudotuspeliottelun niukasti 2-1.

Mikäli voitto irtoaa avauskierroksen ottelusta toisella kierroksella odottaa kovanippu, kun Astralis saisi vastaansa voittajan ottelusta ENCE-BIG.

Cloud9

Ei vakuuttanut BLAST Spring Groups -turnauksessa. AWP-pelaajan puuttuminen näkyy. IGL Kirill “Boombl4” Mikhailovilla ei riitä taso tarkkuuskiväärin varteen maailmanhuippuja vastaan.

Laatunippu kuitenkin kyseessä, joka tuskin kompuroi Play-in-vaiheessa. Avauskierroksella vieläpä vastassa täysin katsomaton kortti, kun vastaan asettuu HLTV:n ranking-listalla sijalla 118. majaileva puolalainen Rebels.

Jatkoon kuitenkin joko helpoimman tai vaikeimman kautta.

BIG

Saksalaisjoukkueella on todella haastava kaavio edessään, koska se kohtaa avausottelussaan ENCEn ja seuraavalla kierroksella odottaisi joko Astralis tai Heroic.

Joukkue esiintyi kuitenkin vakuuttavasti BLAST Spring Groups -turnauksessa yllättäen monet etenemällä pudotuspeleihin, kun se yllätti Cloud9:n.

Hyvässä formissa ja uskon sen kantavan saksalaisjoukkueen jatkoon vaikka sitten alakaavion kautta.

Eternal Fire

Turkkilaisjoukkue esiintyi vakuuttavasti Euroopan suljetuissa PGL Major Copenhagen -turnauksen karsinnoissa. Se eteni jatkoon suoraan kolmen voiton turvin ja kaatoi mm. MOUZ.

Avauskierroksella vastassa vaarallinen BetBoom ja voitollakin vastaan asettuisi seuraavalla kierroksella Cloud9. Turkkilaisjoukkue on kuitenkin pelannut loistavasti ja uskon joukkueen etenevän päätapahtumaan tähtensä Ismailcan “XANTARES” Dörtkardesin  johdolla.

Siinä ja siinä, sekä mustat hevoset

ENCE

Suomalaisorganisaatiosta on hyvin vähän dataa tarjolla sen jälkeen, kun joukkue kaappasi itselleen 9INE:n coren viime vuoden lopussa ja siirtyi melkein kokonaan puolalaiskokoonpanoon.

Kokenut Lukas “gla1ve” Rossander on ainoa ei-puolalainen joukkueessa. Joukkue ei ole kuitenkaan pelannut vielä yhtään HLTV-ottelua tälle vuodelle. Alla on ainoastaan esiintymisiä muutamissa karsinnoissa, kuten IEM Chengdun -avoimet karsinnat.

Paperilla joukkueella pitäisi riittää jatkoon, mutta näytöt puuttuvat vielä.

Omat haasteensa tuo vaikea kaavio, kun avauskierroksella vastaan asettuu BIG. Vaikka BIG kaatuisikin BO1-ottelussa niin toisella kierroksella odottaisi joko Heroic tai Astralis.

Alakaavioon painimaan.

BetBoom

HLTV:n ranking-listalla 16 majaileva BetBoom on mielenkiintoinen nippu. Taitoa löytyy, mutta onko sitä riittävästi. Venäläisjoukkue selvitti Euroopan suljetut major-karsinnat kuitenkin tyylillä, kun se hävisi ainoastaan Cloud9:lle.

Ensimmäinen iso haaste on Eternal Fire avauskierroksella ja voitollakin vastaan tulisi Cloud9:n

Tie vie auttamatta alakaavioon, jossa joukkue punnitaan todenteolla.

Heroic

Uudelleenrakennusvaiheessa kuten ENCE. Joukkue oli lähellä kompuroida Euroopan suljetuissa major-karsinnoissa ja BLAST Spring Groups -turnauksesta tuli lähtö suoraan kahden tappion myötä. Viime viikkoinen BLAST:n turnaus paljasti myös sen, että projekti on vielä pahasti vaiheessa.

Taitoa löytyy kyllä. Entinen ENCE-tähti Lotan “Spinx” Giladi etunenässä. Eetu Sahan poppoolla riittää kuitenkin vielä paljon hommia.

Matka vie alakaavioon ellei joukkue onnistu vetämään “kania” hatusta avausottelussaan Astralista vastaan, joka voisi avata ovet suoraan päätapahtumaan yläkaavion kautta.

FURIA

Gabriel “FalleN” Toledon johtama brassijoukkue on parhaimmillaan pitelemätön. Liian usein joukkueen peli tahtoo kuitenkin hajota otteluiden sisällä ja parasta ei saada irti.

Ei HLTV-otteluita vielä vuoden 2024 puolella. Avausottelu TheMongolzia vastaan avaa jo varmasti enemmän brassijoukkueen tilannetta.

Vaarana kuitenkin pudota alakaavioon jo nimenomaan avausottelussa, jos näin käy, miten etelä-amerikkalainen veri kestää paineet?

TheMongolz

Turnauksen mustahevonen omissa papereissani. Kurmuuttaa omassa maanosassaan Aasiassa lähtökohtaisesti kaikkia. Nyt haaste on kuitenkin huomattavasti isompi, kun Euroopan parhaat joukkueet vastassa.

Eteni kuitenkin mm. viime vuoden lopulla pelatussa ESL Challenger Atlanta -turnauksessa komeasti välieriin asti. Laaja karttaosaaminen tarjoilee joukkueelle myös hyviä lähtökohtia otteluihin.

Vaikka yllättäisikin FURIA:n avausottelussa (johon uskon) tie vie alakaavioon, koska saa vastaansa kivenkovan Spiritin.

Päätapahtumaan alakaavion kautta.

Turistit ja “vaikeaa tulee olemaan” -ryhmä

GamerLegion

Yllätti FaZe Clanin viime viikolla pelatussa BLAST -turnauksessa. Potentiaalia löytyy, mutta jo Play-in-vaiheen taso on järkyttävän kova ja ainoastaan kahdeksan joukkuetta jatkaa päätapahtumaan.

Samalla puolella yläkaaviossa Virtus.pro, joka varmistaa viimeistään GamerLegionin matkan alakaavioon.

Vaatisi suotuisaa alakaaviota, mikäli hamuaa jatkoon. Todennäköisesti matka tyssää kuitenkin turnauksen ensimmäiseen vaiheeseen.

Apeks

Avauskierroksella vastassa Spirit, joka pudottaa Apeksin rouhimaan alakaavioon. Sielläkin luvassa haasteita.

Nuori Ådne “sense” Fredriksen katsomaton kortti pelinsisäisenjohtajan paikalla. Korvasi Heroiciin siirtyneen Damjan “kyxsan” Stoilkovskin IGL:n tontilla.

Ei täysin ilman mahdollisuuksia päätapahtumaan, mutta todennäköisesti kohtalona jäädä rannalle ruikuttamaan.

Rebels/Rooster/M80

Väärässä paikassa. Näille joukkueille ei voi ennustaa muuta kuin tappioiden sävyttämään turnausta.

Rebels on varsin nimetön ja nuori puolalaisjoukkue, joka on kyllä lyöty nyt liian kovaan seuraan. Suoraan kahdella tappiolla seuraamaan turnausta katsomon puolelle.

Rooster on tullut pitkän matkan Australiasta Puolaan. Kokemuksien hakureissulla. Alakaavioon vääntämään M80:n kanssa kumpi saa turnauksesta voiton vyölleen.

M80 lähtee turnaukseen varamiehisenä, kun joukkueen IGL Marcus “maNkz” Kjeldsen on sivussa. Tämä ei ymmärrettävästi nosta joukkueen osakkeita.

Yllätti Team Liquidin IEM Chengdu -turnauksen Pohjois-Amerikan karsinnoissa, mutta nyt valmentaja viidentenä pelaajana.

Taso ei vaan riitä tällä kolmikolla.

Lähde: HLTV Kuva: IEM