SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
IEM Katowice
  • Toimitus

IEM Katowice Minor: ENCE vain yhden pelin päässä Major paikasta – ratkaisevassa pelissä vastaan asettuu North

julkaistu: 19.01.2019 08:00

Suomalainen ENCE haki voittoputkelleen jatkoa jatkopeleissä ja avausottelussa vastaan asettui serbialainen Valiance, jonka riveistä löytyy suomalaista verta Otto ‘ottoNd’ Sihvon roolissa.

Valiance lähti peliin allaan vakuuttava päänahka, kun serbialaiset olivat kaataneet A-lohkon ratkaisuottelussa mousesportsin 2-0. Mousesports ja suomalainen Miikka ‘SuNny ‘Kempin eivät näyttäneet pelissä yhtään itseltään ja Valiance tykitti kaikelle mitä tiimiltä löytyi.

Tämä jätti karsintoihin vain kuusi suomalaista ja vaikkakin ENCE lähti peliin ennakkosuosikkina, niin Valiancea ei voinut aliarvioida .

Avauskarttana nähtiin ENCEn valinta Dust2, jossa tiimi on näyttänyt erittäin vakuuttavalta aina kun tiimi on sitä pelannut. Nyt kuitenkin peli takkuili urakalla ja kovasta yrityksestä huolimatta ensimmäinen puolisko päättyi Valiancen nimiin 10-5. Valiance pääsi vain yhden kierroksen päähän voitosta 15-6 tilanteessa. Siitä huolimatta, että ENCE otti nimiinsä kolme seuraavaa kierrosta ei se riittänyt ja ENCEn karttavalinta meni serbialaisten nimiin 16-9.

Seuraavana nähtiin Valiancen valinta Mirage. Kummatkin tiimit ovat hyviä siinä, mutta paine oli nyt suomalaisilla. Ensimmäinen puoli eteni erittäin tasaisesti ja päättyi lopulta 8-7 suomalaisten nimiin. Toinen puolisko alkoi Valiancen hyväksi ja tiimi siirtyikin pelissä 10-8 johtoon. Tämän jälkeen ENCE kuitenkin otti pelistä selvän otteen ja nappasi itselleen kuusi perättäistä kierrosta ennenkuin Valiance sai itselleen yhden. ENCE ei kuitenkaan halunnut enää karttaa pidentää enempää ja otti seuraavat kaksi kierrosta itselleen sulkien kartan 16-11 nimiinsä.

Ratkaisevana karttana pelattiin train ja tässä kohtaa pelistä näki jo, että ENCE on hallinnassa. ENCE aloitti pelinsä T-puolella ja vaikka monesti kartta on hyvin CT painoitteinen niin ENCE otti ensimmäisen puoliskon nimiinsä 9-6. Toinen puolisko toisti miragea ja pistoolikierroksesta huolimatta Valiance ei saanut pelistä otetta ja ENCE sulki kolmannen kartan nimiinsä 16-9 ja sarjan 2-1.  Yksi pelin kohokohtia oli Aerialin kolme avaustappoa A-pommipisteellä 7-5 tilanteessa.

Tänään illasta ENCE ottaa yhteen Northin kanssa pelissä, jonka voittaja varmistaa itselleen paikan Katowice 2019 Majorissa. Vaikka peli päättyisi tappioon ottaa häviäjä yhteen Valiance-Vitality voittajan kanssa toisesta paikasta Majoriin. Jos tämäkin peli päättyisi tappioon, niin myöhemmin tässä kuussa järjestetään Minor Playoffit johon saapuu yksi tiimi euroopasta, yksi aasiasta, yksi CIS alueelta ja yksi amerikasta. Nämä tiimit taistelevat vielä kahdesta viimeisestä paikasta Majoriin.

Lauantai 19.1.2019

Suomalaisittain kiinnostava peli käynnistyy 21.45, kun ENCE kohtaa Northin, mutta ennen tätä ehditään pelata CIS minorin ratkaisupelit ja Vitality-Valiance

Klo 11.00 Spirit – Gambit
Klo 14.30 AVANGAR – Winstrike
Klo 18.15 Vitality – Valiance
Klo 21.45 North – ENCE