SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
IEM Katowice: ENCEn vauhti kiihtyy – NaVi ja Aleksib jatkavat omaa tanssiaan veitsen terällä
  • Perttu
    Leinonen

IEM Katowice: ENCEn vauhti kiihtyy – NaVi ja Aleksib jatkavat omaa tanssiaan veitsen terällä

julkaistu: 06.02.2024 00:19

IEM Katowicen Counter-Strike 2 -turnauksessa oli jälleen loistelias suomalaispäivä. Eetu “sAw” Sahan ja Heroicin voiton lisäksi voittoihin ylsivät myös suomalaisorganisaatio ENCE, Jimi “Jimpphat” Salon MOUZ ja Natus Vincere yhdessä kipparinsa Aleksi “Aleksib” Virolaisen kanssa.

Play-in-vaiheesta vaikeimman kautta jatkoon selvinnyt ENCE on löytänyt hirmuisen vireen huipputurnauksen pääsarjassa. Eilisen Vitality-voiton siivittämänä joukkue pelasi tänään pudotuspelipaikasta B-lohkon yläkaavion semifinaalissa G2:sta vastaan.

ENCEn puolalaiset taiturit kokeneen pelinsisäisenjohtajansa Lucas “gla1ve” Rossanderin johdolla ajelivat G2:n yli tylysti suoraan 2-0 voittaen molemmat kartat selvin numeroin.

ENCE pelasi jälleen loistavasti joukkueena, joka näkyy tilastoissa. Kaikki pelaajat ylsivät 28-32 tappoon ja ratingit olivat 1.17:stä ylöspäin.

ENCE voitti avauskarttana pelatun oman valintansa Miragen tyylikkäästi ilman suurempia ongelmia 13-8.

Toisena karttana pelatussa G2:n valitsemassa Anubiksessa ENCE jatkoi siitä, mihin se Miragessa jäi. Avauspuolisko tasattiin 6-6, mutta kartan vaikeammalla CT-puolella ENCE nollasi G2:n totaalisesti.

G2:n onnistui nappaamaan ainoastaan yhden kierrosvoiton hyökkäyspuolellaan, joten loppulukemat Anubiksesta näin ollen ENCEn hyväksi 13-7.

Servun parhaimpana ottelussa loisti ENCEn Kacper “Kylar” Walukiewicz 28-21 tehoillaan ja ratingilla 1.40.

ENCEn komeaa suoritusta joukkueena korostaa myös G2:n tähtipelaajien Nikola “NiKo” Kovacin ja Nemanja “hunter-” Kovacin totaalinen nollaaminen.

NiKon rating oli ottelun päätteeksi 0.78 ja Hunter-:n 0.66. Hunter-:lle ottelu oli muutenkin painajaismainen, sillä takuuvarmana rifle-pelaajana tunnetun miehen tapot/kuolemat-sarake näytti ottelun päätyttyä karua pakkaslukemaa, -18.

Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere jatkoivat puolestaan B-lohkon alakaaviossa taiteluaan. Joukkue putosi alakaavioon heti turnauksen alussa, kun se hävisi Spiritille. Alakaavion ensimmäisellä kierroksella se kaatoi maanantaina Apeksin 2-1.

Tänään NaVi joutui rehkimään jälleen täyden päivätyön, kun se sai vastaansa loisteliaasti pelanneen Eternal Firen. NaVi onnistui kuin onnistuikin lopulta vetämään pidemmän korren turkkilaista vastustajaansa vastaan, kun se voitti ottelun tiukan väännön jälkeen 2-1.

Eternal Fire voitti ottelun avauskarttana pelatun Nuken 13-11, joka oli sen oma valinta.

Aleksib ja NaVi pääsivät kuitenkin tasoittamaan tilanteeksi 1-1, kun joukkueet siirtyivät toisena karttana pelattuun Mirageen. Vahva hyökkäyspuoli siivitti NaVin karkumatkalle, joka kesti loppuun asti ja Mirage kirjattiin 13-8 NaVille.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan kolmannesta kartasta Anubiksesta. Eternal Fire pysyi NaVin kyydissä vielä ensimmäisen puoliskon, kun se pääsi pelaamaan hyökkäyspuolella.

NaVi johti puoltenvaihdon yhteydessä karttaa 7-5, ja päästessään itse hyökkäyspuolelle, se iski vielä yhden ylimääräisen vaihteen silmään. NaVin hyökkäyspuoli ei takkuillut, kun se hoiti sen kliinisesti häviämättä erääkään.

Näin ollen selvä 13-5 voitto NaVille kolmannesta kartasta.

NaVin ykköstykki ottelussa oli jälleen kerran loistavasti joukkueeseen tullut Ihor “w0nderful” Zhdanov, joka nakutteli kolmeen karttaan 57 tappoa ja ratingikseen 1.43.

Jimi “Jimpphat” Salo ja MOUZ etenivät puolestaan B-lohkon yläkaavion finaaliin kaatamalla GamerLegionin puhtaasti 2-0.

Tiistaina B-lohkon finaalissa kohtaavatkin siis suomalaisorganisaatio ENCE ja Jimpphatin MOUZ. Molemmat joukkueet ovat varmasti mukana pudotuspeleissä, mutta ottelussa riittää silti panosta. Ottelun voittaja matkaa nimittäin suoraan välieriin, kun häviäjä aloittaa puolestaan pudotuspelitaipaleensa puolivälieristä.

NaVi ja Aleksib ovat myös tiistaina servulla, kun vuorossa on A-lohkon alakaavion finaali. Vastaansa NaVi saa Marco “Snappi” Pfeifferin johdattaman Falconsin. Voittaja etenee pudotuspeleihin ja häviäjä pakkaa laukkunsa.

Kuva: ESL Lähde: HLTV