SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
IEM Katowice: ENCEltä torstaina upea nousu – Varmisti paikan Berliinin jättiturnaukseen
  • Kaapo
    Martinmäki

IEM Katowice: ENCEltä torstaina upea nousu – Varmisti paikan Berliinin jättiturnaukseen

julkaistu: 22.02.2019 11:47

Puolan Katowicessä nähtiin torstaina ensimmäiset pudotuspelit The New Legends Stagella. Ensimmäisenä vuorossa oli todellinen jännitysnäytelmä suomalaisen ENCEn ja saksalaisen BIGin välillä. Karttavalinnat olivat Dust2 (BIG), Train (ENCE), ja Overpass (jäljelle jäänyt).

Saksalaiset aloittivat t-puolella ja saivat matsiin vahvan alun repäisemällä 0 – 8 johdon. ENCEn peli parani tästä, ja puolia vaihdettiin BIGin johtaessa 5 – 10.

BIGin ct-puoli oli kuitenkin aivan mahtava. ENCEn hyökkäykset kuihtuivat joka kerta Johannes “tabseN” Wodarzin ja Ismailcan “XANTARES” Dörtkardeşin loistaviin suorituksiin. Näin BIG vei kartan nimiinsä 5 – 16.

Seuraavaksi vuorossa oli Train, joka on yksi ENCEn vahvimmista kartoista. BIG pääsi aloittamaan kartan ct-puolella. Kartan alku oli jälleen saksalaisten näytöstä, ja lukemat olivat nopeasti 0 – 7. ENCE onnistui tästä kuitenkin nousemaan ja puolien vaihdossa tilanne oli 7 – 8 BIGille.

BIG onnistui jälleen kerran voittamaan pistoolikierroksen. ENCE kuittasi kuitenkin tämän voittamalla ensimmäisen asekierroksen. BIG pääsi silti jo 10 – 14 johtoon ja suomalaisten kotiinlähtö näytti lähes varmalta. Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi. ENCE aloitti upean nousun vieden kartan lukemin 16 – 14, ja ratkaisu siirtyi Overpassiin.

ENCE aloitti Overpassin ct-puolella ja sai vihdoinkin hyvän alun kartalle, vieden ensimmäiset kuusi kierrosta. BIG vastasi tähän voittamalla kolme kierrosta putkeen, mutta loppupuolisko oli ENCEn näytöstä. Puolisko suomalaisille lukemin 11 – 4.

Ct-puolellaan BIG voitti ensimmäiset kolme kierrosta kaventaen tilanteeksi 11 – 7. Loppu oli kuitenkin ENCEn näytöstä ja suomalaiset voittivat kartan 16 – 10, ja pelin 2 – 1. Näin BIG oli ensimmäinen The New Legends Stagelta kotiin lähtevä joukkue.

Voiton ansiosta ENCE varmisti myös paikkansa syksyllä pelattavan Berliinin majorin ensimmäiseen vaiheeseen. ENCEn seuraava peli Katowicessa on lauantaina klo 14:00 ja vastustajana on ranskalainen G2.

Torstain muut pelit

Päivän toinen kotiin lähtenyt joukkue oli NRG. Vakuuttavasti 3 – 0 turnauksen edellisen vaiheen selvittänyt NRG hävisi compLexitylle lukemin 0 – 2.

Ensimmäiset The New Champions Stagelle tiensä selvittäneet joukkueet olivat turnauksen ennakkosuosikit tanskalainen Astralis ja pohjois-amerikkalainen Team Liquid. Astralis voitti Renegadesin lukemin 2 – 1 ja Liquid voitti NaVin helpohkosti 2 – 0.

Torstain tulokset

MIBR – G2 (bo1) 16 – 12
FaZe – AVANGAR (bo1) 13 – 16
Vitality – Cloud9 (bo1) 16 – 14
NiP – HellRaisers (bo1) 16 – 5
Astralis – Renegades (bo3) 2 – 1
ENCE – BIG (bo3) 2 – 1
NRG – compLexity (bo3) 0 – 2
Liquid – NaVi (bo3) 2 – 0

Perjantain ohjelma (kaikki joukkueet 2 – 1)

14:00 Renegades – Vitality (bo3)
17:00 NaVi – AVANGAR (bo3)
20:30 MIBR – NiP (bo3)

Pelit näet suorana Pelaajat.comin twitch-kanavalta 14:00 alkaen. Eilistä ENCEn peliä seurasi kanavallamme parhaimmillaan yli 2 000 katsojaa!
» Siirry Pelaajat.comin twitch-kanavalle