SEURAA MEITÄ:
×

IEM DALLAS

ETUSIVU / IEM DALLAS
ENCE kaatoi maailman parhaan CS-joukkueen tuuraajalla – “Pelkään työni puolesta”
  • Toimitus

ENCE kaatoi maailman parhaan CS-joukkueen tuuraajalla – “Pelkään työni puolesta”

julkaistu: 02.06.2022 06:00

Suomalaisorganisaatio ENCE:n CS:GO-joukkue kohtasi viime yönä hallitsevan Major-voittajan FaZe Clanin IEM Dallas -arvoturnauksen ylemmän kaavion finaalissa. Ottelua ennen molemmat joukkueet olivat pelanneet puhtaan lohkovaiheen.

ENCE pelaa Dallasissa paikkaajalla, sillä tiimin tähtipelaaja Lotan “Spinx” Giladi ei päässyt Texasiin viisumiongelmien vuoksi. Tuuraajaksi kutsuttiin puolalainen CS-legenda Janusz “Snax” Pogorzelski. Turnaus on alkanut hyvin, sillä ensin kaatui MOUZ ja sen jälkeen Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama G2.

Ensimmäinen kartta Mirage oli Fazen leikkikenttä poliisipuolella ja puolten vaihtoon mentiinkin hallitsevien mestarien osalta pistein 11-4. ENCE yritti paluuta peliin CT-puolella, mutta välimatka oli lopulta liian pitkä ja Faze vei kartan 16-12.

Ancientissa ENCE oli pakkovoiton edessä ja teki työtä käskettyä. Oli tällä kertaa Eetu “sAw” Sahan valmennettavien vuoro iskeä 11-4 puoliaika omaksi edukseen. Erityisen itsevarmaa pelitystä karttaan iski AWP-pelaaja Olek “hades” Miskiewicz, joka iski 25 osumaa CT-puolelle. Puoltenvaihdoksen jälkeen Faze tuli kuitenkin tasoihin, mutta ENCE viime hetkellä löysi tuulta alleen ja nousi tarvittavilla 4 kierroksella 16-12 karttavoittoon.

Ratkaiseva kartta oli Nuke. Faze ei ole hävinnyt kentässä kertaakaan sitten helmikuun, mutta niin vain ENCE:n ensimmäisen puoliajan loistava poliisipuoli rikkoi tämänkin putken. Joukkueen pelinsisäinen johtaja, Marco “Snappi” Pfeiffer, kuvaili ottelun jälkeen olleensa T-puolen pistoolivoiton jälkeen varma kartan voittamisesta, koska rosvopuoli on Nukessa ollut ENCE:llä niin hyvä. Näin myös kävi ja ENCE voitti Fazen Nukessa 16-8 ja täten koko sarjan pistein 2-1.

Ottelun paras pelaaja oli Snax, joka iski 1.27 ratingin kolmeen karttaan. CS-yhteisö innostui somessa, kun major-voittaja (ja MVP) vuoden 2014 Katowicesta sekä legendaarisen Virtus.Plown -jäsen pisti ottelussa parastaan. Pfeiffer sanoi ottelun jälkeen IEM Dallasin olleen tähän mennessä Snaxin “työhakemus ykköstason joukkueeseen”.

(Juttu jatkuu twiitin jälkeen.)

Spinx puolestaan oli innoissaan joukkueensa menestyksestä ja naureskeli pelkäävänsä työnsä puolesta, kun Snax pelaa niin hyvin. Myös Snaxin entinen pelitoveri Jaroslaw “PashaBiceps” Jarzabkowski onnitteli kaveriaan Twitterissä.

Voiton myötä ENCE etenee 250 000 dollarin turnauksen välieriin suoraan ja jättää puolivälierät välistä. Faze puolestaan pelaa puolivälierissä Cloud9:ä vastaan.

Kuva: ENCE