SEURAA MEITÄ:
×

IEM DALLAS

ETUSIVU / IEM DALLAS
Aleksi Virolaisen G2 pudotuspeleihin häikäisevällä esityksellä
  • Perttu
    Leinonen

Aleksi Virolaisen G2 pudotuspeleihin häikäisevällä esityksellä

julkaistu: 02.06.2022 18:00

Aleksi “Aleksib” Virolaisen johdattama G2 onnistui etenemään pudotuspeleihin IEM Dallasin turnauksessa myöhään eilen illalla. G2 kaatoi Vitalityn tyylikkäästi suoraan 2-0 A-lohkon alemman kaavion finaalissa ja lunasti näin paikkansa pudotuspeleihin Texasissa.

Huomenna perjantaina pelattavassa puolivälierässä se saa vastaansa FURIAn. Voittaja parista G2- FURIA etenee puolestaan välieriin kohtaamaan suomalaisorganisaatio ENCEn. Tänään Texasissa vietetään vapaapäivää turnauksen osalta.

Dust II

G2:n eilinen esitys oli varsinkin avauskartassa häikäisevä. Ensimmäisenä kenttänä toimi Vitalityn valitsema Dust II, ja G2 ei jättänyt mitään palaa ranskalaisille tomuisessa Dustissa. CT-puolelta aloittanut Aleksib:n joukkue hävisi pistoolikierroksen, mutta sitten alkoikin ilotulitus.

Kovacin serkukset Nikola “NiKo” Kovac ja Nemanja “hunter-” Kovac laittoivat jalalla koreaksi ja pitivät huolen siitä, ettei Vitality saanut T-puolen taktiikoita toimimaan. Vitality esimerkiksi käyttää midi-ovia Dustissa paljon ja rakentaa kierroksiaan sitä kautta, mutta nyt noille oville ei ollut mitään asiaa. Kun kartan keskialue oli pois Vitalityn laskuista, oli Virolaisen huomattavasti helpompaa lukea ranskalaisten pelikirjaa, joka vaikutti siltä että olisi julkaistu jo eilisen lehdessä.

Kun Audric “JACKZ” Jug piti lisäksi huolen B-paikan tunnelista ja Ilya “m0NESY” Osipov osui ympäri karttaa, mentiin puolten vaihdokseen G2:n loistokkaissa 13-2 lukemissa. Loppu oli pelkkää kosmetiikka, kun G2 onnistui keräämään loput kierrokset ja voittamaan kartan 16-7.

Tilastojen puolesta Vitality joutui rakentamaan kierroksia lähes järjestään alivoima-asemassa, kun avaustapot kirjattiin kartassa 17-6 G2:n hyväksi.

 

 

 

 

Inferno

G2:n valinta Inferno toimi karttana numero kaksi. Infernossa Vitality aloitti CT- puolella ja osoittikin hieman heräämisen merkkejä. Puolisko mentiin kuitenkin pitkälti tasatahtiin, sen päättyessä lopulta luvuin 8-7 Vitalityn hyväksi.

Virolaisen joukot saivat huonon startin omalle CT-puolelleen, sillä he hävisivät ranskalaisten force-ostolle voitetun pistoolikierroksen jälkeen. G2:n alkupelin talouden mentyä tästä kuralle, sai Vitality ketjutettua useamman kierroksen ja kasvatti johtoaan hetkessä lukemiin 13-9.

Kun rahatilanne saatiin rauhoitettua ja täysostoja aikaan, alkoi G2:n CT- puoli rullaamaan. Varsinkin NiKo ja m0NESY aiheuttivat harmaita hiuksia esityksillään Vitalityn hyökkäykselle. Tilanne kääntyikin nopeasti 15-13 G2:n hyväksi, kuudella peräkkäisellä kierrosvoitolla. Loppulukemat kartasta kirjattiin lopulta 16-14 Virolaisen joukkueelle.

G2 näytti tässä ottelussa paikoitellen erittäin hyvältä ja joukkueen yhteispeli vaikuttaa menneen aimo harppauksia eteenpäin. Seuraavaksi vastaan tuleva FURIA tarjoaa kuitenkin jälleen astetta kovemman haasteen. Tiputtipa sama joukkue G2:n majoreilla pari viikkoa sitten.

Vitalityn puolelta entinen Astralis-kaksikko Peter “dupreeh” Rasmussen ja Emil “magisk” Reif näyttivät Infernossa jo vähän heräämisen merkkejä, Tuo ei kuitenkaan vielä kamalasti lohduta, koska joukkueena Vitality näyttää edelleen, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, todella heikolta.

Myös Mathieu “ZywOo” Herbaut näytti henkilökohtaista osaamistaan molemmissa kartoissa, mutta nuorukaisen yksilösuorituksetkaan eivät tällä hetkellä riitä. Vitalitylla on kotimatkalla aikaa miettiä identiteettiään.

G2-FURIA puolivälieräottelu pelataan huomenna perjantaina klo 21:00 Suomen aikaa.

Kuva: G2