HAVU:n vahva viikko – Kultaa ja hopeaa online-liigoista
  • Aleksi
    Majander

julkaistu: 17.07.2019 13:39

Suomen kärkikolmikkoon lukeutuvalla CS:GO-joukkue HAVUlla on menossa loistava viikko. Se onnistui nappaamaan kakkossijan OGA Counter Pitista ja voittamaan GameAgents Leaguen kolmannen kauden.

Sunnuntaina pelatussa OGA Counter Pitin kolmannen kauden finaalissa HAVU sai vastaansa ruotsalaisen Chaos Esports Clubin. Ensimmäisenä pelattu kartta oli HAVUn valitsema Dust2 ja päättyi suomalaisten 16-9 voittoon. Toisena pelatussa Trainissa ruotsalaiset iskivät takaisin luvuin 16-13. Ottelu ratkaistiin Infernossa. Tässä kartassa mentiin jatkoajalle, jonka siivittämänä Chaos voitti lopulta luvuin 19-17.

GameAgentsin neljännesvälierissä HAVU pääsi puolestaan kohtaamaan kovimman kilpailijansa SJ Gamingin. Ottelu oli revanssi FELin finaaleista, jotka SJ Gaming voitti 2-0. Tennispalatsin peleistä oli selvästi otettu oppia, sillä kolmen kartan jälkeen HAVU jatkoi turnausta 2-1 voiton turvin. Semifinaaleissa vastaan asettui ruotsalainen Ancient, joka kaatui luvuin 2-0.

Eilisissä finaaleissa HAVU kohtasi puolalaisen AGOn ja fanien jännitys nousi kattoon. Kartoiksi valikoituivat sunnuntailta tutut Dust2, Train ja Inferno. Dustissa AGO pisti kovan kovaa vastaan, mutta HAVU voitti lopulta 16-14. Train alkoi suomalaisille vahvasti 12-3, mutta AGO nousi takaisin toisella puoliskolla ja voitti kartan lopulta jatkoajalla 19-17. Infernossa ensimmäinen puolisko meni suomalaisille 13-2 ja AGO ei parhaasta yrityksestään huolimatta yltänyt kuin kahteentoista kierrokseen.

GameAgentsin voitto toi HAVU:lle 12 000 dollaria ja OGA:n toinen sija kasvatti tiliä 5000 dollarilla.

Lähde: Liquipedia