SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
HAVUJA! – Suomalaisjoukkue jo päivän toiseen yllätysvoittoon huipputurnauksessa!
  • Perttu
    Leinonen

HAVUJA! – Suomalaisjoukkue jo päivän toiseen yllätysvoittoon huipputurnauksessa!

julkaistu: 29.11.2023 21:09

Counter-Strike 2:n huipputurnaus Elisa Espoo Masters 2023 käynnisteltiin tänään jättiyllätyksellä, kun HAVU nuiji ENCEn tylyin 13-6 lukemin A-lohkon avausottelussa.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt turnaukseen heikoimmalla rankingilla (HLTV-ranking 127) mukaan päässeelle HAVU:lle. HAVU löi entistä isompaa vaihdetta silmään A-lohkon voittajienottelussa, jossa GamerLegion sai kokea suomalaisjoukkueen kovuuden nahoissaan.

HAVU kaatoi HLTV-ranking 12 sijalla majailevan GamerLegionin häikäisevän esityksen päätteeksi lukemin 2-1.

Molemmat joukkueet veivät omat karttavalintansa nimiinsä, kun ensin HAVU voitti Ancientin 13-10 ja GamerLegion perään Overpassin 13-5. Edessä oli ratkaiseva kolmas kartta, joka tässä ottelussa oli Nuke.

HAVU kaatoi aikaisemmin tänään ENCEn juurikin Nukessa ja ydinvoimalaan sijoittuva kartta oli myös tässä ottelussa suosiollinen suomalaisjoukkueelle.

HAVU aloitti Nuken terroristipuolelta ja siirtyi nopeasti 4-0 johtoasemaan. GamerLegion sai kuitenkin juonen päästä kiinni ja lukotteli CT-puolellaan komeat kahdeksan kierrosvoittoa putkeen vieden avauspuoliskon lopulta 8-4.

Tässä vaiheessa näytti, että HAVUn takki on tyhjä ja ennakkosuosikki painelee voittoon. GamerLegion vei toisen puoliskon alkuun vielä kaksi ensimmäistä kierrosta ja johto kasvoi jo 10-4 lukemiin.

Tästä alkoi kuitenkin HAVUn uskomaton show omalla CT-puolella. Suurena altavastaajana otteluun lähtenyt suomalaisrykmentti pelasi kuin unelma ja nakutteli peräti yhdeksän kierrosvoittoa putkeen puolustuksessaan, sisältäen muutaman eeppisen kierrosvoiton.

10-10 tilanteessa Olli “sLowi” Pitkäsen uskomaton 1vs2 clutch post-plant tilanteessa oli viimeistään ratkaiseva isku lyömään GamerLegionin epätoivon partaalle HAVUn siirtyessä 11-10 johtoasemaan.

Ratkaisu kartta lopulta HAVUn nimiin 13-10.

HAVUn paras pelaaja oli joukkueen pelinsisäinen johtaja Jussi “airax” Airaksinen, joka tehoili kolmeen karttaan statsit 47-47 ja ratingikseen 1.07.

Ennen kaikkea HAVU pelasi loistavasti nimenomaan joukkueena varsinkin ratkaisevan kartan Nuken ratkaisuhetkillä.

Suomalaisjoukkueen matka vie A-lohkon voittajana suoraan semifinaaleihin, jotka pelataan lauantaina Espoon Metro areenalla. Vastaansa semifinaaleissa HAVU saa B-lohkon kakkoseksi sijoittuneen joukkueen. Tyrkyllä tälle tontille ovat mm. Complexity ja Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ.

Kuva: HAVU Lähde: HLTV